רן ורדי על קולינריה צרפתית ומעבר

הוטל מונטיפיורי | ארוחת בוקר, הציפייה מול החוויה

אחד הלוקיישנים היותר נחשבים לארוחת בוקר בעיר הגדולה, ניכרת כוונה והשתדלות לשמר רמה גבוהה, התוצאה בפועל מחייבת שיפור.
הוטל מונטיפיורי

הוטל מונטיפיורי | ארוחת בוקר, הציפייה מול החוויה

אחד הלוקיישנים היותר נחשבים לארוחת בוקר בעיר הגדולה, ניכרת כוונה והשתדלות לשמר רמה גבוהה, התוצאה בפועל מחייבת שיפור.
הוטל מונטיפיורי

בבוקרו של עוד יום חום אוגוסט שמנו פעמנו לארוחת בוקר באווירה אירופאית בהוטל מונטיפיורי בתל אביב. מסעדה בקומת הכניסה למלון הבוטיק הוטל מונטיפיורי המופעלת על ידי קבוצת M&R המנוסה והמוערכת המפעילה גם את הבראסרי, הקופי-בר, הבייקרי הדליקטסן ועוד.

מניסיוננו במוסדות האוכל של הקבוצה, עסקינן במסעדנים מהמובילים בישראל, מהיבט איכות, מהיבט שירות, מהיבט ירידה לפרטים, מהיבט עיצוב ואווירה, והציפיות שבאנו עמן בהתאם.

המקום מרווח, נאה ומשדר אירופה, כורסאות עור מפנקות, תאורה מלטפת, לעומת זאת אקוסטיקה גרועה כשבמקום חצי ריק סאונד הקהל מחריש אוזניים.

תפריט בוקר מציע מגוון אפשרויות לבחירה פרטנית ובינהן שלוש אופציות לארוחות בוקר כחבילה, בחרנו את הרחבה והיקרה שבהן, ארוחת בוקר זוגית בעלות 180 ש”ח, וכך היא נראית..

הוטל מונטיפיורי

ראשית נפתח ונאמר שבניגוד למה שהורגלנו במסעדות הקבוצה, הצוות במקום אינו בקיא בתפריט המוגש וזה אנדרסטייטמנט כשמדובר בארוחת בוקר פשוטה שלגמרי איננה עתירת מרכיבים תבשילים ומתכונים. כל שאלה למלצרים שונים דרשה בדיקה ובדיקה חוזרת, ממה עשויה הריבה.. איזה גבינות הוגשו.. מידע בסיסי ומתבקש, מפתיע אבל פה לא יודעים מה מגישים.

בארוחת בוקר לשני סועדים הוגשו שתי פרוסות שינקן מעושן, שלושה נתחי גבינה קטנים, ארבעה מלפפונים גמדיים חצויים ומומלחים, סלמון מעושן לצד שמנת חמוצה, ענבים, ריבת נקטרינה וענבים ביתית טובה, חמאה בטמפרטורת החדר, וסלסלת לחמניות טובות הכוללת מאפה מאפן אחד קטנטן לשני אנשים.

כל אחד מאיתנו קיבל קערית עם ראגו פטריות וביצה עלומה.

ולעלמה הוגש בתוספת של 12 שקלים קוקטייל מימוזה במקום כוס מיץ תפוזים סחוט טרי שבחבילה.

התרשמות כללית – קמצנות כמותית שאיננה מתאימה למקום שכזה ובטח לא למחיר הנגבה 180 ש”ח לפני תוספות ושירות.

חשוב לומר שניכר כי יש רצון והשתדלות להגיש איכות בצלחת, הדברים ניכרים בחומרי הגלם, בהקפדה על הצילחות וההגשה, באסתטיקה, בניקיון המקום והשולחן, בשירות המפנק, מזיגת מים לאורך כל הארוחה, אבל משהו חסר.

צלחת שלוש הגבינות שהוגשו (ולקח לנו שלושה אנשי צוות להבין מהן) היו חביבות ומשתדלות, ניכר מאמץ להביא דבר מה מיוחד אבל לא פגעו בנו, וזה מעבר לכמות שאותנו העליבה. גבינת קמבוזילה מיובאת, גבינת הנוקד רזרב בסגנון קומטה מתוצרת מקומית שאיננה מתאימה לארוחת בוקר (חביבה אבל חריפה וקשה מדי לארוחת בוקר), וגבינת קרוטן של מחלבת הנוקד שהיתה רחוקה מאד מגבינת קרוטן צרפתית כפי שאמורה להיות. גבינת טלג’יו שהיתה רשומה בתפריט שהוזמן לא הוגשה ולא עודכנו בהזמנה.

תבשיל ראגו הפטריות עם הביצה אינו מוצלח ופשוט אינו מתאים לארוחת בוקר. כמות גדולה מאד של פטריות פורטובלו חתוכות גס הן דבר כבד מאד לשעת בוקר, הן שחו במי הבישול שניגרו מהן ויצרו מרק מימי בקערית, חלמון הביצה העלומה כשנבקע ירד לקרקעית ונעלם לתוך מי הפטריות כלא היה, וכך נותרנו עם רסיסי חלבון עלום ויער פטריות גסות במרק מימי.

אין סלט בארוחה, הירק היחיד שהוגש הוא מלפפונים חצויים.

סלסלת הלחמים היתה מעניינת וטובה, מניח שמתוצרת עצמית (הבייקרי?), לחמניה מקמח לבן עם סוכר בסגנון חלה, שני מיני באגטים שעשויים כהלכה כנראה מבצק פוליש טוב, לחמניית מחמצת צימוקים אחת, ועוגת מאפן אחת, הכל טעים ואיכותי.

[pojo-gallery id="3581"]

בשלב מסוים נשאלנו לשביעות רצוננו וכיוון שנשאלנו ענינו ופירטנו את הטוב והפחות טוב לטעמנו, מנהל המסעדה הובהל אלינו בדחיפות.

איש אדיב מקסים ושירותי להפליא, שמע את הערותנו והבטיח לקחת את כולן לתשומת ליבו, זו גם היתה ההזדמנות בה סופסוף הבנו לראשונה מפיו ממה עשויה הריבה ומהן הגבינות שאכלנו.

הוא שאל אם נרצה משהו במקום או תוספת וכל דבר שרק נבקש, ענינו בתודה והערכה אבל לא התלוננו ולא רצוננו בפיצוי או תוספת.

למרות זאת עם הקפה הוגשו לנו (לא נאמר דבר, הבנתנו זאת כמחוות פיצוי) עוגות (סולת וגזר) ומאפים (סוגי קרואסונים ממולאים ומגולגלים) שאינם כלולים בתפריט ארוחת הבוקר שהזמנו. דווקא העוגות והמאפים הזכירו לנו כמה טוב יכול להיות המקום הזה כי הם היו פשוט מאפים מעולים, כנראה אף הם מתוצרת “הבייקרי”, שאפו.

הקפה היה בסדר בטעמו, לא כיכב, בהכנה הוא נעשה דליל מדי בשביל דאבל מקיאטו, הרגיש יותר כמו מקיאטו ארוך.

בסיום הארוחה ביקשנו חשבון והופתענו כשהגיע מנהל המסעדה והודיע לנו בנחישות שאינו מעוניין שנשלם מאומה עבור הארוחה, פעמיים חזרנו וביקשנו ביקשנו לשלם, הבהרנו שלא התלוננו ולא ביקשנו פיצוי משום סוג, וכי רצוננו לשלם כרגיל, אבל הוא התעקש שלא נשלם.

יותר מכך הוא ביקש את שמי ומספר הטלפון שלי על מנת שבפעם הבאה שנגיע יתאימו לנו מראש ארוחת בוקר לטעמנו. (למותר לציין כי האיש לא ידע בשום שלב שאנו מייצגים בלוג אוכל).

אסכם ואומר כך, המקום נעים מאד ומשרה אוירה כיפית, רק לשפר את האקוסטיקה ויהיה מושלם. רוח השירות הנהוגה בקבוצת M&R חלחלה גם לפה, שירות יחס ואיכפתיות ברמה הזו היא הרבה מעבר למקובל במקומותנו, זה לא מובן מאליו והם ראויים לציון חריג לשבח על כך, כן ירבו.

ראוי לשפר פה באופן דרסטי את רמת ההדרכה והידע של המלצרים.

בחלק הקולינרי ניכר הרצון לספק תמורה איכותית, נכון יהיה לבצע כמה התאמות ושיפורים בתפריט, להוסיף ירקות לעם שכל כך אוהב ירקות בארוחת הבוקר שלו, ולהתאים פרופורציה בין עלות לכמות.

_______

הוטל מונטיפיורי, רחוב מונטיפיורי 36, תל אביב

3 תגובות

  1. לאור ,ביקורת ,שאינה מחמיאה למלון מונטיפיורי, הדורש, בתקופה זו, באמצע השבוע החל 1800 ₪ : ובסופ”ש 2300 לילה אחד, לזוג ,ובחנוכה מי יודע, כמה יידרשו?
    החלק החשוב, בשהות במלון, הוא ארוחת הבוקר .
    בהשוואה, לכמה מלונות,
    מעולים: בהרצליה -פיתוח, ובשד.רוטשילד,בת”א, עם ארוחת בוקר בשיטת מזנון, אכול כפי יכולתך ,מזנון עשיר,
    מגוון ,הכל טרי וטעים,
    והעיקר ,דואגים :למלא ולחדש את המצרכים ,.
    מחיר לסועד ,שאינו שוהה במלון 150 ₪
    אז, אמרנו :,החוצפה,ללילה אחד,סכום שאינו מצדיק ,באף מהפרמטרים:
    מצוקת חנייה באזור,
    וארוחת הבוקר,כנ”ל.

  2. בשישי האחרון ביליתי בצהריים עם חברותיי.זכיתי ליחס מזעזע מצד המלצר ומשירות גרוע. לעולם לא אחזור למסעדה הזו ובטח שלא אמליץ עליה!אוכל טעים וטרי אבל שירות לפני הכל!

    1. מה קרה שם? רציתי להזמין מקום ליום הולדת של בעלי, אבל… כנראה שזה לא יקרה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לרשימת הדיוור של הבלוג, וקבלו כתבות חדשות לתיבת המייל שלכם

אולי תאהבו גם...

בריאלה

טבית צמחוני מדהים | בריאלה

לא יאומן אבל אפשר להכין טבית צמחוני מטריף | אוכל מוכן בישראל מזוהה במרבית המקרים עם ליין הסעדה מוסדית מתועשת ונטולת איכות. מסתבר שכשרוצים אפשר למצוא מנה מוכנה מעולה שתפתיע.

דילוג לתוכן