Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
מוצרים

פקיילה | הקווייאר של הטריפוליטאים

04/06/2018

מוצר נדיר לחלוטין במקומותנו, שווה במיוחד, מקל ומקצר הדרך לקבלת הפנינה של המטבח הטריפוליטאי, טבחה בל סילק ועינוגים נוספים.

שיתוף:

במטבחים התוניסאים והטריפוליטאים מסתתרת מנה אחת שטרחה רבה כרוכה בהכנתה, היא שמורה לחגים ואירועים, ומהווה ללא צל של ספק ה-פנינה של המטבחים המופלאים הללו. אם אתם נמנים על אלו שאינם מבדילים בין המטבח המרוקאי לתוניסאי, אם אתם מאלו שעבורם מטבחי צפון אפריקה זה קוסקוס עם מרק ירקות, חריימה, מטבוחה ומפרום – פיספסתם את הדבר הכל כך שונה ומדהים שקיים שם, את העונג השמיימי המעודן והמסעיר שמהווה את היהלום שבכתר..  טבחה בל סילק \ פקיילה, תבשיל בשר ושעועית ברוטב עדין ענוג ענני וייחודי שלא דומה למאומה שבא לפיכם קודם לכן, מנה ממכרת שתשבה את לבכם. המעדן הזה מבוסס על הכנה מקדימה האורכת שעות בה חולטים עלי סלק (מנגולד) ומטגנים אותם בשמן על להבה קטנה במשך שעות עד לקבלת  משחה שחורה עם טעמי גן עדן, התמצית הזו משמשת בסיס למעדן השמימי של העדה. 

לפני עשרים שנה גיליתי את הפלא הזה במטבחו של עצמון, ומאז אימצתי את העיקרון של בסיס הפקיילה (המשחה) לשימושים שונים ויצירתיים במטבח האישי שלי, כשלמעשה הבסיס הזה מדהים עבור רטבים ייחודיים לפסטה, ניוקי, תבשילי בשר, תפוחי אדמה וקיטניות ועוד ועוד. ממש אין צורך להצמד למסורת בלבד, מדובר כאן ברוטב מעודן, ענוג וייחודי שלגמרי ניתן לקחת אותו למקומות שונים ומופלאים.

את משחת הבסיס לפקיילה מכינים מעלי סלק (מנגולד) או מעלי תרד, בהתאם למסורת המשפחה הספציפית, קיימים הבדלי טעמים בין שתי הוורסיות וזה עניין להעדפה אישית, עבורי – עלי הסלק.

רק בשנים האחרונות גיליתי שבמקומות ספורים ודי נדירים מכינים ומוכרים את משחת הפקיילה בצנצנות, פשוט חוסכים לך 90% מהעבודה הסיזיפית של שעות על הכיריים. המוצר באיכות מעולה ואני רוכש אותו ומאחסן לעיתות חירום כשנדרש משהו מהיר או שממש לא בא לי להכנס לטרחה ממושכת היום במטבח. מוסיפים ציר, מכניסים בשר, תפוחי אדמה או קטניות וירקות שורש, שום וכיוב.. ותבשלו לעצמכם את אחת הקדירות היותר מדהימות בקריירת המטבח שלכם.

30 שקלים לצנצנת אצל איטליז בוארון בשוק נתניה (רחוב היהלום 1), וכן נצפה לאחרונה במספר מעדניות נוספות בשוק נתניה.

אתם חייבים כזה לעצמכם.

Comments

comments

טריפוליטאי
« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגב 30/12/2020 בשעה 20:48

    יש באשדוד במתחם הסיטי .במעדנייה .אין לי מושג מה דמה

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגב 11/12/2020 בשעה 12:45

    בשוק בנתניה , פעם לשנה נוסעת- קונה כמה צינצנות ומקפיאה … מפשירה כל פעם צינצנת לפי הצורך..

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגב 26/11/2020 בשעה 09:59

    מוכרים החרושלים

  4. כהן גיל הגב 16/09/2020 בשעה 04:20

    איפה מוכרים בבאר שבע את תמצית של ביקיצה מודה לכם מאודמס פל 0529466130

    • Anton Chili הגב 24/09/2020 בשעה 16:22

      הייתי שמח לסייע אם הייתי יודע, שווה לבדוק עם בשלניות מהאזור

    • פקיילה באר שבע הגב 13/11/2020 בשעה 12:51

      יש אישה תוניסאית בבאר שבע שמוכרת פקיילה המספר שלה 0523972301

  5. מישל הגב 14/09/2020 בשעה 16:44

    32₪ לצנצנת באיטליה בוארון הברון הירש 16 פתח תקוה שוב שוה

  6. פנינה הגב 22/07/2019 בשעה 12:35

    כמה עולה ציצנת

    • Anton Chili הגב 25/07/2019 בשעה 12:05

      כתוב בגוף הפוסט, בינתיים המחיר עלה ל-35 שח נכון לקייץ 2019

  7. קובי הגב 06/06/2018 בשעה 20:53

    בקיצור, קונפי מנגולד

    • Anton Chili הגב 07/06/2018 בשעה 07:55

      בול 🙂

  8. נריה הגב 05/06/2018 בשעה 07:23

    אחפש במחנה יהודה….
    נשמע טוב.

  9. אסתי צפיר הגב 04/06/2018 בשעה 18:36

    האם ניתן לרכוש ולקבל בדואר???

    • Anton Chili הגב 04/06/2018 בשעה 23:28

      מסופקני כשמדובר באיטליז בשוק
      אבל להתקשר ולברר תמיד אפשר
      09-8348481

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
בייקון כשר | החלופה האולטימטיבית
מוצרים

בייקון כשר | החלופה האולטימטיבית

05/10/2018 14:49

בייקון הוא חומר גלם בסיסי וחיוני להשגת טעמים נכונים בתבשילים מובילים רבים במטבחי העולם. אולם בטן חזיר מעושנת איננה מוצר

### Belprado – גבינה חריגה באיכותה מול מחיר מציאה ####
מוצרים

### Belprado – גבינה חריגה באיכותה מול מחיר מציאה ####

03/07/2018 18:25

הזדמנות לנצל מכירה של גבינה קשה מסוג גאודה הולנדית באיכות יוצאת דופן ובמחיר מציאה של ממש - הזדרזו!!

הדובדבן שבקצפת
מוצרים

הדובדבן שבקצפת

09/01/2018 09:00

דובדבני אמרנה הם מוצר עם איכויות ייחודיות שראוי שכל המכין קינוחים ומאפים מתוקים יכיר מקרוב.

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

מפרום של שבת מפרום של שבת
מטבוחה נקודה מטבוחה נקודה
כנאפה ביתית חמה היא קינוח שאתה מתגעגע אליו בפריז
לחי טבחה בלסילק שבע שעות לקוסקוס של צהרי שבת
Instagram post 17861052752370023 Instagram post 17861052752370023
Instagram post 17872201091188889 Instagram post 17872201091188889
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
Snapseed אפליקציה לעיבוד תמונות
ברד פודינג מפנק
פייק-פוד | נדב בורנשטיין
ירושלים | קפה קדוש, מיתולוגיה של פטיסרי
פסטה קרבונרה אווז
המכשיר המוביל בעולם לבישול בוואקום
נו נו נו | מזנון הלחמניות המושחת ביותר בארץ
חנן מרגילן | מרק דושפרה בוכרי מחייב ביקור ביום גשום
מלגו ומלבר | עסקית יקרה עם ניצוץ והחמצה
ארוחת סילבסטר אצל AntonChili
טארט טאטן כהלכתו
לאבנה יש רק אחת
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס