Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
ארועים

דנון | ללמוד בישול בצרפת בלי לצאת מהארץ

08/10/2017

בנמל תלביב מסתתר לו בית ספר חדיש ועכשווי ללימודי בישול ואפיה, מהטובים שנוסדו פה אי פעם, המביא את המטבח הצרפתי לארץ | קורסים, השתלמויות וסדנאות, ארוחות.

שיתוף:
דנון בית ספר לבישול
דנון בית ספר לבישול

“מה שמאפיין את צוות ההדרכה המוביל בבית הספר הוא האהבה שלנו לאוכל, הסקרנות הבלתי נגמרת שלנו לחידושים באוכל, האהבה לחלוק את הידע ולהעביר אותו הלאה.”

בינואר 2016 פתח שף מאיר דנון את “דנון – בית הספר למקצועות הקולינריה” בתל אביב, מוסד הכשרתי חווייתי שמגלם אבולוציה של עולם לימודי הבישול בישראל ברוח התקופה, בסטנדרטים גבוהים ובהשראה מובהקת של עולם הבישול הצרפתי, מתוך הבנה שהוא הבסיס המקצועי לבישול המודרני בכל העולם. המקום מפיק קורסים ומסלולי לימוד ברמות שונות ובהיקפי שעות שונים לבישול ולקונדיטוריה, כמו גם את קורס הלחם היחיד בארץ. בכל תחום ישנם קורסים בסיסיים וקורסים מתקדמים, עושה רושם שמרבית המתעניינים ימצאו כאן את המענה המתאים לצרכיהם הספציפיים. לצד זאת מפיק בית הספר השתלמויות בישול ופטיסרי ייחודיות חד פעמיות בהנחיית שפים וקונדיטורים מהשורה הראשונה בעולם בדגש על השפים המובילים בצרפת.

נפגשתי לראיון עם שף מאיר דנון מייסד ומנהל בית הספר, לשמוע ולהבין במה ייחודי המקום ומה הוא מציע לקהל הרחב.

דנון בית ספר לבישול

הדבר הראשון שתופס את עיניך בהגיעך למתחם “דנון” הוא הלוקיישן האסטרטגי בכניסה הצפונית לעיר תלביב, והמתחם החדיש המעוצב והקומפקטי שהוקם בינואר 2016 ועודנו מרגיש חדש, כנראה עקב הגודל והעיצוב האסתטי שורה במקום אווירה נעימה ומשפחתית, כולם פה מכירים את כולם. הקמפוס של “דנון” מעמיד לתלמידיו כיתות לימוד מצוידות היטב בציוד מתקדם, עושה חשק ללמוד כאן, כמו כן במקום ספריה קולינרית מקצועית העומדת לרשות התלמידים. בית הספר מאפשר לבוגרי מסלולי הלימוד המקצועיים שלו לבצע סטאז’ התמחות ייחודי אצל אנשי מקצוע מהשורה הראשונה בצרפת לצד האפשרות לסטאז’ באחת המסעדות המובילות בארץ לבחירתם. כשנכנסתי למתחם והמתנתי למאיר, קישקשתי עם תלמיד שזה עתה סיים את המבחן המסכם במסלול קורס הבישול המקיף של בית הספר, הוא כבר משובץ לעבודה אצל שף חיים כהן במסעדת יפו-תל אביב.

אחת לתקופה מפיק בית הספר ארוחת טעימות בת שש עד שבע הפתוחה לקהל הרחב ומוגשת ב”סקוליארד” מסעדת הבית הקטנה והחביבה של בית הספר שמתפקדת כמגרש התנסויות פרטי של התלמידים, הארוחות מוכנות ומוגשות על ידי תלמידי בית הספר והן חלק מהקורס שלהם. הארוחות המופקות כאן הן ארוחות נושא ייחודיות העושות שימוש בחומרי גלם ייחודיים ובסגנונות משתנים.

דנון בית ספר לבישול

את הלימודים, ההכשרות וההשתלמויות בבית הספר מובילה מתודולוגיה ייחודית של המקום, מתודולוגיה המושתתת על עולם המידע הנגיש של היום בו החשיפה אינסופית והאינפורמציה מצויה בזמינות מיידית, כמו גם  קצב מהיר מאד שבו משתנות כיום מוסכמות סגנונות טכניקות ואמצעים, מה שמחייב כישורים שונים לשף של היום לעומת שף שהוכשר לפני עשרים שנה ויותר, בדגש על הצורך להתאים את עצמך, ללמוד לבד, ליישם חידושים ולהתפתח לבד ובמהירות יחסית לאורך זמן.

מכך פיתח בית הספר שיטת לימוד השמה דגש על שלושה דברים: קולינריה – הרקע התרבותי למה אוכלים דבר מה, מסורות, חומרי גלם לפי אזורים ועוד. טכניקה – איך לפלט את הדג, ומה בדיוק הטכניקה הנכונה לעשות זאת נכון ומדויק. והלמה – המדע, למה חשוב לבשל עוף בטמפרטורה מסוימת, למה נתח בשר ספציפי מתנהג כמו שמתנהג וכן הלאה. כלומר בכל דבר הנלמד בבית הספר יעסקו ברקע התרבותי, ברקע הטכני וברקע המדעי שלו.

בבית הספר מאמינים ששלושת הבסיסים הללו הם עמודי התווך ליצירתיות שתבוא מתוכך כשף מוכשר. כשבסופו של דבר כל הליך הלימוד הזה נועד לאפשר לך כתלמיד ליצור את הזהות האישית שלך כשף או שף פטיסייר מוסמך ועצמאי.

דנון בית ספר לבישול

מאיר דנון למד והוכשר ב”קרדון בלו” הצרפתי, עבד וניהל מטבחים מכוכבי מישלן בצרפת לאורך למעלה מעשור. את הרקע הזה הוא הביא עמו לארץ, רקע שמכתיב תרבות לימוד, טכניקה וגישה. לאחר מספר שנים של עיסוק בהדרכה וניהול בית ספר לבישול, חבר מאיר למספר שפים מובילים בארץ וייסד את “דנון” כאלטרנטיבה חדשנית ועכשווית ללימודי בישול עילי בישראל. לדבריו מה שמניע אותו ואת צוות הניהול שעמו זו העשייה והאהבה ללמד ולעשות זאת ללא פשרות, הרבה מעבר לראיית הניהול העסקי של עסק כלכלי, מתוך רצון להשאר בית ספר אינטימי, שבו מכירים את התלמידים בשמותיהם, את כישוריהם ונקודות התורפה שיש לעבוד עימם עליהם.

דנון בית ספר לבישול

נקודה מרתקת שמעניינת את קהל חובבי הבישול והקונדיטוריה היא העובדה שדנון מביאים לארץ להשתלמויות וסדנאות חד פעמיות שפים ובעיקר שף-קונדיטורים מהמובילים בעולם מספר פעמים בשנה, בין השאר כריסטוף מישלאק, ז’אק ז’נה, סדריק גרולה, גיום מביו, יאן קוברר ונוספים. הזדמנות מרגשת לחוות עבודה ומידע מהגדולים ביותר בעולם. ההשתלמויות הללו מבוססות על הדגמה וטעימה. כל ההשתלמויות והסדנאות הללו פתוחות לקהל הרחב, אין צורך להיות תלמיד בית ספר מן המניין כדי להצטרף אליהן.

סיכום. אוהבי אוכל וחובבי בישול מכל קצוות הקשת ובכל הרמות עשויים למצוא עניין מקצועי וחוויה משדרגת בסדנה חד פעמית או בהכשרה ספציפית לפי רצונם במקום המשובח הזה המובל על ידי הטובים והמובילים מבין השפים בישראל | מאיר דנון | ארז קומורובסקי | חגי לרנר | דיויד פרנקל | יוסי שטרית | אוראל קמחי | סבינה ולדמן | נוף עתאמנה | ארי ירזין | ליאור שטייגמן | מיכל פינקלמן | אלכס ברמן | איקה כהן | יובל אלחדף | אורן (אדון שיפון) | ברי יוגב | לצד שפים ושף פטיסיירים מובילים מהעולם הרחב. 


 

דנון – בית ספר למקצועות הקולינריה, רחוב התערוכה 3, נמל תל אביב.

דנון בית ספר לבישול

Comments

comments

הכשרה קורס
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. שרה רנצר הגב 12/10/2020 בשעה 13:56

    למדתי שם שנה שעברה עשיתי קורס בישול של שנה זו הייתה חוויה יוצאת דופן.

    • Anton Chili הגב 13/10/2020 בשעה 09:29

      כייף

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
סדנת הפסטה שתמיד דמיינת
ארועים

סדנת הפסטה שתמיד דמיינת

19/12/2018 10:36

היכן מתקיימת בארץ סדנה להכנת פסטה מהסוג שמעולם לא דמיינתם שאתם מסוגלים להכין

תערוכת התפריט | הזדמנות נדירה להזכר בימים שאינם
ארועים

תערוכת התפריט | הזדמנות נדירה להזכר בימים שאינם

30/06/2018 17:10

מסתבר שאפשר אפילו להתרגש מול ההיסטוריה הקולינרית שסברנו שאין לנו | תערוכת התפריט באונ' ת"א מזמנת אופציה נדירה להתרפק על

חוויית השרקוטרי האולטימטיבית
ארועים

חוויית השרקוטרי האולטימטיבית

27/10/2017 00:32

אחת הסדנאות הייחודיות והיותר כייפיות שאפשר לחוות באוכל. ידע, הדגמות, התנסות, טעימות, זלילה ובסוף לצאת עם חבילה הביתה.

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

ניוקי עננים מבשר את בוא האביב
שבת שלום שבת שלום
יקב הבוטיק "שדות" בעמק יזרעא יקב הבוטיק "שדות" בעמק יזרעאל, יופי של יין סירה שמתיישן שנה בחביות <3
מחמצת בת עשר שנים מניבה לחמים שאי אפשר לשכוח
בף בורגיניון לחי בשורשים בי בף בורגיניון לחי בשורשים בייקון ויין
שושקה מלאה בכל טוב שושקה מלאה בכל טוב
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
ג’סמינו | אוכל רחוב מהטובים בישראל
חידון פרס למנויים בלבד – סדנאות נקניקיות
ירושלים | מחניודה, גרניט מלוטש היטב
ירושלים | קפה קדוש, מיתולוגיה של פטיסרי
פטוצ’יני נוצ’י | פסטה עם אגוזים ופירורים
טארט טאטן כהלכתו
הקולינריה הבני ברקית
בלעדי למנויי הבלוג – 3 סדנאות להכנת נקניקיות במתנה
אומלט פטנט
רביבה וסיליה | האמנם אגדה..
עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן
גורדון רמזי אצלך במטבח (אנגלית)
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס