Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
מושקע

ריזוטו קרבונרה

08/12/2020

טייק אוף על מנת הפסטה קרבונרה האלמותית. עונג קטיפתי שמחייב עצימת עיניים בכל ביס.

שיתוף:

ריזוטו קרבונרה

אני מנצל את ההזדמנות ללמד הכנה נכונה של ריזוטו. אורז עגול מזן ייעודי שצורת הכנתו ייחודית. חשוב להקפיד על שלבי ההכנה ועל הטכניקה ותקבלו מעדן אמיתי. אחרי שתתרגלו ותשלטו בטכניקה, תוכלו לייצר ריזוטו בכל טעם ועם כל תוספת שתדמיינו, אין גבול ליצירתיות האפשרית כאן.

כדי לקבל ריזוטו טוב, חשוב לא לקצר פה פינות ולפשט את המתכון, חשוב לשמור על הכללים, חשוב להשתמש באורז ייעודי מסוג ארבוריו Arborio או קרנרולי Carnaroli, מדובר באורז עתיר עמילן, חומר הנחוץ על מנת לייצר ריזוטו נכון.

יש לתכנן מראש 30-40 דקות שמחייבים עמידה שלכם ליד הכיריים לקראת הגשה. הכלי לבישול ריזוטו יהיה כלי רחב וכבד, סוטאז’ יהיה מעולה.

בניגוד להרגלים קודמים, בהכנת ריזוטו אסור אסור אסור לשטוף את האורז לפני שימוש, העמילן שבקליפת האורז חיוני ליצירת המרקם הנכון של המנה.

אתאר את השלבים העקרוניים בהכנת ריזוטו, כל ריזוטו. כשתשלטו בזה, תוכלו להתחיל לאלתר וליצור את הריזוטו האישי שלכם, עם התוספות והטעמים שאתם אוהבים.

Brodo – השלב המקדים, הכנת ציר, אופי הציר תלוי בסוג הריזוטו שתבקשו, ציר יכול להיות עוף, בקר, בקר ועצמות, כבש, ירקות, דגים. את הציר מכינים מראש, ולצד הכלי בו נבשל את הריזוטו נמקם את סיר הציר במצב רתיחה על הכיריים, נשתמש בו לבישול הריזוטו.

Soffritto – שלב הטיגון הראשוני, בו נטגן בצל קצוץ בחמאה או בשמן זית, בהתאם לאופי המתכון. הטיגון יהיה למשך כשתי דקות לריכוך ראשוני של הבצל בלבד, לא משחימים כאן את הבצל.

Riso – מוסיפים את האורז לסופריטו, ובעזרת כף עף בוחשים, מערבבים כדקה כדי לצפות את כל הגרגרים בשומן, ולא מעבר לכך. בשלב זה מתחילים להוסיף לריזוטו (בעזרת מצקת) מרק מהציר Brodo הממוקם בסיר רותח לצד סיר הריזוטו, שתי מצקות בכל פעם, ונבחש נבחש נבחש, הבחישה תמשך כעת ברציפות עד לסיום הבישול, כן זה מציק אבל חיוני. בחלק מהמתכונים נתחיל בהוספת יין לבן יבש לאורז, ולאחר כשתי דקות נידוף עוברים להוספת את הציר. בשלב זה מוסיפים את התוספות המוצקות שבחרנו להוסיף למתכון הספציפי שנבצע, יש מקרים שהתוספתת תבצע בתחילת הבישול ויש מקרים שבסיומו, הכל לפי אופי חומר הגלם וזמן הבישול הנחוץ לו. הוספת הציר מתבצעת שוב ושוב בכל פעם שתוספת הציר הקודמת נספגה, מוסיפים ובוחשים. חשוב להשאיר את הריזוטו לח כל העת ולא לתת למסה להתייבש בסיר ללא ציר. לאחר כעשרים דקות +- האורז מתרכך, מידת העשייה של האורז היא עניין להעדפה אישית. ריזוטו אמור להיות אל-דנטה (עשוי אבל נוקשה) אולם המידה היא אישית. הקפידו לטעום מהאורז שוב ושוב לקראת סיום הבישול כדי להגיע לנקודה המדויקת עבורכם. לקראת סיום שלב זה אנחנו פוגשים נקודה קריטית – נקודת הפסקת הבישול. חיוני בשלב זה להמצא עם מסה נוזלית ברמה של דייסה נוזלית מאד, ואם יש להוסיף ציר תוסיפו. אני ממליץ להמצא במצב נוזלי יותר מהאופטימום שלכם כי האורז ממשיך לספוג והמסה תהפוך משחתית יותר ויותר ככל שיעבור זמן. בחלק מהמתכונים מוסיפים בשלבים הסופיים של הבישול מעט שמנת מתוקה.

Condimenti – כשסיימנו את שלב הבישול Riso אנו מכבים את האש מתחת לסיר הריזוטו, אנו מוודאים נוזליות של המסה ואם יש צורך מוסיפים ציר, ומוסיפים פרמז’אנו ריז’אנו מגוררת וקוביות חמאה, מערבבים היטב ומגישים מיד. יהיו מתכונים בהם נוסיף גבינות מסוג אחר על מנת לקבל טעמים ספציפיים. חשוב ביותר לתכנן את הכנת הריזוטו כך שיוגש מיד כשמוכן, ריזוטו שעומד ומחכה לסועדים מאבד את מרקמו הקטיפתי והופך ליציקת אורז לא אטרקטיבית בעליל. עדיף להגיש את הריזוטו בכלי שחומם מראש.

זהו, כך מכינים ריזוטו על פי כל הכללים הנהוגים הצפון איטליה, המקור. הטכניקה והכללים נכונים לכל מתכון ריזוטו, ומפה ואילך השמים הם הגבול עבורכם.

—

כעת  למתכון הספציפי, בחרתי בריזוטו שעושה טייק אוף על מנת הפסטה קרבונרה המוכרת והאהובה, הציר יהיה ציר עוף וירקות שורש עדין, ובשלב ה-Condimenti נוסיף גם חלמונים למסה.

מתכון זה הוא חלק מכתבה רחבה שמציעה תפריט לארוחת סילבסטר יוקרתית בניחוח צרפתי.

חומרים
2 כוסות אורז ארבוריו או קרנרולי
1-1.5 ליטר ציר עוף ושורשים
1 בצל
50 גרם חמאה לטיגון
כוס יין לבן יבש
100 גרם רו-בייקון
200 גרם קוסטיצה
100 מ”ל שמנת מתוקה 38%
פרמיז’אנו ריז’אנו מגוררת
70 גרם חמאה לסיומת
2 חלמונים L
מלח ים
פלפל שחור גרוס
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
נכין את הריזוטו בדיוק לפי הכללים והשיטה המתוארים בפתח הפוסט.
נכין ונרתיח ציר.
נקצוץ את הבצל, ונחתוך את הרו-בייקון והקוסטיצה לקוביות קטנטנות.
נטגן את הבצל והבשרים ב-50 גרם חמאה למשך שתי דקות.
נוסיף את האורז ונבחש דקה.
נוסיף את היין וננדף אותו תוך בחישה שתי דקות.
כעת נתחיל להוסיף את הציר בהדרגה ולבחוש כל העת.
לקראת סיום הבישול נוסיף את השמנת ונבחש.
בסיום שלב הבישל נוודא נוזליות נכונה של המסה, נתקן תיבול במלח, נטחן מעל פלפל שחור בנדיבות, ונסיר את הריזוטו מהאש.
נוסיף 70 גרם חמאה, פרמז’אנו מגוררת, מעט פטרוזיליה קצוצה וחלמונים ונערבב היטב.
נגיש מיד.
בתיאבון.
ריזוטו קרבונרה
ריזוטו קרבונרה
ריזוטו קרבונרה
ריזוטו קרבונרה

Comments

comments

ריזוטו
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
ארוחת סילבסטר אצל AntonChili
מושקע

ארוחת סילבסטר אצל AntonChili

08/12/2020 18:07

ארוחת שבע מנות מפוארת בניחוח צרפתי, שתסגור לכם את פינת ליל הסילבסטר בעידן של מסעדות סגורות.

קדירה מעלפת ובה שוקי ברווז ביין
מושקע

קדירה מעלפת ובה שוקי ברווז ביין

08/12/2020 17:55

מנת אליפות בקלי קלות

רביולו קונפי ברווז וגבינת עיזים
מושקע

רביולו קונפי ברווז וגבינת עיזים

08/12/2020 17:50

מנת פתיחה מושקעת ועתירת עבודה, אבל שווה כל רגע מאמץ בריבוע, יעריצו אתכם.

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

מפרום של שבת מפרום של שבת
מטבוחה נקודה מטבוחה נקודה
כנאפה ביתית חמה היא קינוח שאתה מתגעגע אליו בפריז
לחי טבחה בלסילק שבע שעות לקוסקוס של צהרי שבת
Instagram post 17861052752370023 Instagram post 17861052752370023
Instagram post 17872201091188889 Instagram post 17872201091188889
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
דנון | ללמוד בישול בצרפת בלי לצאת מהארץ
אומלט פטנט
קציצות דגים ושרימפס ברוטב לילי
הבסטה | אתנחתא של טעמים ביום שוק
דוק | הפער שבין הטעם לחוויה
פויקה ופלאנצ’ה | על האש רק אחרת
פרח המלח, אוצר שנשמר לעד
טוסקנה | La Chiusa, כשאוכל בא מאהבה
פריז | קלאסיקה פריזאית נזופה ועוינת, מרגיז כמה האוכל טעים
תרנגול ביין בגרסה ים-תיכונית  Coq au vin
ספר הוויסקי  |  ספר חובה לחובבי משקה האלים
Thyme אפליקציית חובה לבשלנים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס