Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
מושקע

עוף בסיידר ושמנת | מתכון חובה

11/10/2017

אחת הגרסאות המעלפות לעוף, ענוג, רך, מלטף, לאכול עם כפית | אם הוגש עוף בגן העדן, כנראה שזה היה המתכון.

שיתוף:

 

עוף בסיידר ושמנת

את המתכון הזה פיתחתי במקור כדרך האולטימטיבית להכנת בשר ארנבת, בשר מעט דומה לבשר עוף אבל בעייתי ונוטה להתייבש. המתכון הסתבר כטוב יותר מכל מתכון ארנבת שטעמתי בכל רחבי העולם. לימים הבנתי שבשר ארנבת לא ממש נגיש לנו בארץ וכן חלק מהסועדים מסתייגים מאכילת בשר זה מסיבות מצפוניות, וכך התנייד לו המתכון לחלקת האחות המכונפת, התרנגולת.

אין קיצורי דרכים, חשוב וחיוני להקפיד על פרטי המתכון הזה כדי לקבל את התוצאה הרצויה, והיא מדהימה לא פחות. הבשר עסיסי, מתפרק מהעצם, הרוטב עדין וענוג יותר מכל רוטב עוף שטעמתם בימי חייכם. שוס אמיתי.

חומרים
8 כרעיים עוף טריים
3 בקבוקי (כליטר) סיידר אלכוהולי יבש (לא מתוק)
1 ליטר שמנת מתוקה 38%
1 בצלים גדולים קצוצים גס
2 כרשות קצוצות דק (החלק הלבן בלבד)
2 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות קטנטנות
2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנטנות
10 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
3 שיני שום כתושות
1 פלפל צ’ילי אדום קטן מנוקה מגרעינים וקצוץ דק
צרור נדיב של פטרוזיליה קשורה בחוט
3 עלי דפנה טריים
שורש פטרוזיליה מקולף
פלפל לבן טרי גרוס
מלח ים אטלנטי
מעט אגוז מוסקט טרי מגורר
—
מעט פטרוזיליה קצוצה (לשמור לסיום)
אופן ההכנה

מנקים את כרעי העוף, חוצים אותם ומפרידים בין השוקיים לירכיים. צורבים את נתחי העוף עד השחמה משני צדדים במחבת עם מעט שמן (ועדיף למי שנגיש לו על גריל חיצוני שיוסיף ארומה של אש ועשן לעוף)

בסיר סוטאז’ רחב צורבים עד השחמה קלה את הבצלים, הכרשה, הסלרי והגזר, בדקת הטיגון האחרונה מוסיפים את שיני השום. מסדרים על הירקות בסיר את כל חלקי העוף באופן השטוח ביותר האפשרי. מוסיפים את נוזלים לסיר ומוודאים שכל חלקי העוף מכוסים בנוזלים.

מביאים את הסיר לרתיחה, מקטינים אש למינימום, מכסים ומבשלים על אש קטנה 4 שעות ולא פחות.

בתום הבישול, מוציאים את עלי הדפנה, צרור הפטרוזיליה ושורש הפטרוזיליה. מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פחממה סופגת כגון אורז, קוסקוס, בורגול, פירה, וכיוב.

עוף בסיידר ושמנתעוף בסיידר ושמנתPreview
עוף בסיידר ושמנתעוף בסיידר ושמנתPreview
עוף בסיידר ושמנתעוף בסיידר ושמנתPreview
עוף בסיידר ושמנתעוף בסיידר ושמנתPreview
עוף בסיידר ושמנתעוף בסיידר ושמנתPreview
עוף בסיידר ושמנתעוף בסיידר ושמנתPreview
עוף בסיידר ושמנתעוף בסיידר ושמנתPreview

Comments

comments

עוף
« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. יהודית הגב 30/05/2019 בשעה 16:36

    1. שמנת שף 15% יכולה להתאים?
    2. מה לגבי אפייה בתנור עם כיסוי?
    תודה

    • Anton Chili הגב 31/05/2019 בשעה 17:11

      הי יהודית,
      כן אפשר להשתמש בשמנת 15%, לא ממליץ על אפייה בתנור מחשש להתייבשות
      את יכולה להשתמש בסיר ברזל על כיריים וזה ייתן אפקט של חום 360 מעלות כמו תנור

  2. שי הגב 07/12/2017 בשעה 17:26

    אפשר ל חליף את השמנת בשמנת צמחית?

    • Anton Chili הגב 07/12/2017 בשעה 20:10

      אין לי ניסיון עם שמנת צמחית להשיב לך, השאלה הראשונה האם שמנת צמחית לא מתפרקת בבישול ממושך, והשאלה השניה היא כמובן בטעם, שמנת צמחית (מבוססת על סויה) חסרת טעם כך שבהיבט הטעם אין ספק שיש מחיר אולם אם האלטרנטיבה היא להמנע מלעשות אני בהחלט הייתי הולך על זה.

      • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגב 08/12/2017 בשעה 18:37

        השתמשתי בקרם קוקוס ושמנת צימחית לבישול של ריץ’ יצא מעולה

        • Anton Chili הגב 13/12/2017 בשעה 17:42

          טוב לדעת

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
ארוחת סילבסטר אצל AntonChili
מושקע

ארוחת סילבסטר אצל AntonChili

08/12/2020 18:07

ארוחת שבע מנות מפוארת בניחוח צרפתי, שתסגור לכם את פינת ליל הסילבסטר בעידן של מסעדות סגורות.

ריזוטו קרבונרה
מושקע

ריזוטו קרבונרה

08/12/2020 17:59

טייק אוף על מנת הפסטה קרבונרה האלמותית. עונג קטיפתי שמחייב עצימת עיניים בכל ביס.

קדירה מעלפת ובה שוקי ברווז ביין
מושקע

קדירה מעלפת ובה שוקי ברווז ביין

08/12/2020 17:55

מנת אליפות בקלי קלות

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

מפרום של שבת מפרום של שבת
מטבוחה נקודה מטבוחה נקודה
כנאפה ביתית חמה היא קינוח שאתה מתגעגע אליו בפריז
לחי טבחה בלסילק שבע שעות לקוסקוס של צהרי שבת
Instagram post 17861052752370023 Instagram post 17861052752370023
Instagram post 17872201091188889 Instagram post 17872201091188889
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
סער מור | ללמוד להכין לחם
רביולי שילובים עוצמתי
קממבר חמה | מעדן לא שגרתי באפס מאמץ
לחם מחמצת, כל הסודות, כל אחד יכול
רביבה וסיליה | האמנם אגדה..
שחמט אוכל
טארט טאטן כהלכתו
ארוחת סילבסטר אצל AntonChili
ברד פודינג מפנק
מילקשייק לבעלי לב חזק
ריזוטו עגבניות | סעיף חובה ברזומה שלך
סקר | איך אתם רוצים לקבל את הדיוור של הבלוג?
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס