Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
מושקע

מרק החורף האולטימטיבי

06/01/2018

הרגע הזה שהחורף מידפק בחלונך ומרק מהביל שיחמם את הבטן והלב מחויב המציאות, הוורסיה האישית שלי למרק החרירה המרוקאי המסורתי מוגש לך בהוקרה..

שיתוף:

מתכון למרק חרירה

כשהחורף בא והימים קרים וגשומים, רבים מאיתנו מחפשים את המענה הקולינרי בצלחת מרק, ואני שתמיד אהבתי מרקים, מעדיף את המרקים שלי על בסיס צירים מבושמים ועתירי טעמים שמוצו מעצמות וירקות שורש, מגיש לכם מרק חורפי עשיר עמוק ועתיר טעמים, שבמבט לאחור מהווה גרסה פרטית לחרירה המרוקאי, למרות שלא נולד שכזה אלא כיצירה עצמאית שבדיעבד גילתה את הדימיון לו אני נותן כבוד.

המרק הזה מבוסס על ציר עוף וירקות שורש שמכינים יום לפני, ולמחרת מבשלים בו בשרים וקטניות, מה שמקנה העצמה כפולה של מיצוי בשרים ועצמות לתוך המרק הזה והופכת אותו לעשיר במיוחד. חס וחלילה להשתמש פה באבקת מרק מסוג כלשהו, אין פשוט אין צורך. צריך אם כך סבלנות של יממה אבל התוצאה משתלמת.

ציר מקדים

חומרים
חצי ק”ג עצמות עוף
שורש סלרי מנוקה ומקולף
2 שורשי פטרוזיליה מנוקים
צרור גדול של עלי פטרוזיליה
2 עלי דפנה
4-5 ליטר מים
אופן ההכנה

את השלב המקדים הזה יש להכין יממה מראש.

יש להכניס את כל החומרים לסיר מים קרים ולהביאם לרתיחה (זכרו תמיד שבהכנת ציר חובה להכניס בשר למים קרים ולא חמים, מים רותחים יסגרו מיידית את המעטה החיצוני של הבשר ולא יאפשרו לטעמים לצאת ולהעשיר את הנוזל, עיקר הטעמים משתחררים מהבשר והעצמות בשלב הפושר שבו המים מתחממים טרם רתיחה). יש להסיר קופי ולבשל על אש קטנה במשך 3 שעות.

בתום הבישול לסנן ולהעביר את הנוזל המסונן ללילה בקירור.

שלב עיקרי

חומרים
1 ק”ג בשר זנב שור
חצי ק”ג בשר שפונדרה מנוקה משומן
250 גר’ בשר מעושן (לבחירתכם)
3 בצלים חתוכים דק
כוס יין לבן יבש
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס חומוס קפוא
8 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
500 גר’ עדשים שחורות קטנות
500 גר’ עדשים צהובות כתומות
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
(תוספת מים במידת הצורך)
אופן ההכנה

לאחר לילה במקרר יש להסיר את השומן הצף על פני ציר העוף.

יש לטגן את הבצלים ולהוסיפם לסיר המכיל את הציר הקר. יש להוסיף לסיר את כל שאר החומרים ולהביא לרתיחה. יש להסיר קופי ולבשל על אש קטנה למשך חמש שעות תוך בחישה כל רבע שעה.

בתום חמש שעות יש לשלות את כל הבשרים מהמרק, לפרק מעצמות, סחוסים ושומנים ואת הבשרים לחתוך לקוביות קטנות ולהחזירם למרק. להביא לרתיחה, לטעום ולתקן תיבול או להוסיף מים במידת הצורך. זהו סיימנו.

מומלץ לבזוק מעט שמן זית איכותי ולסחוט לימון על המרק המוגש בצלחת. (לימון מאזן את הכובד של המרק הזה)

הערות
  • ניתן לבחור בבשרים שונים שיעניקו טעמים שונים למרק הזה, בשר ועצמות טלה הם אופציה מעניינת
  • הוספת הלימון בצלחת קריטית למרק מאוזן וטעים
  • בישול הציר המקדים יממה לפני נועד לאפשר את הפרדת השומנים המיותרים
  • המתכון הזה איננו מתיימר או מתכוון להיות “מרק חרירה” אלא מוזכר כוורסיה שלו עקב הדימיון בחומרי הגלם.

Comments

comments

מרק
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
ארוחת סילבסטר אצל AntonChili
מושקע

ארוחת סילבסטר אצל AntonChili

08/12/2020 18:07

ארוחת שבע מנות מפוארת בניחוח צרפתי, שתסגור לכם את פינת ליל הסילבסטר בעידן של מסעדות סגורות.

ריזוטו קרבונרה
מושקע

ריזוטו קרבונרה

08/12/2020 17:59

טייק אוף על מנת הפסטה קרבונרה האלמותית. עונג קטיפתי שמחייב עצימת עיניים בכל ביס.

קדירה מעלפת ובה שוקי ברווז ביין
מושקע

קדירה מעלפת ובה שוקי ברווז ביין

08/12/2020 17:55

מנת אליפות בקלי קלות

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

עז אוכלת עלה גפן עז אוכלת עלה גפן
פאני-פורי הוא ביצת הקינדר של המבוגרים
ניוקי אה לה רומאנה ניוקי אה לה רומאנה
אחד הקינוחים הכי טעימים בפר אחד הקינוחים הכי טעימים בפריז  La Meringaie
שכבת מרנג מתפצחת ורכה בו זמנית, קרם ופירות טריים, הטייקאוף האולטימטיבי על פבלובה.
אתם חייבים.ות
אחת המסעדות האהובות עלי בפר אחת המסעדות האהובות עלי בפריז.
Verjus, 52 Rue de Richelieu, arr 1, Paris.
פרחי זוקיני ממולאים בקרם פו פרחי זוקיני ממולאים בקרם פולנטה וכמהין, מחווה לאסף גרניט שקיבל היום כוכב מישלן במסעדת שבור בפריז. 
מברוק
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
טוסקנה | הפתעה – העלזאלה יהודי נכחד כמעדן איטלקי
חמין סוף העולם | גרסה פרטית
לחמים  |  לונה פארק של מאפים
סנטה קתרינה | אחת הטעימות בתל אביב
ירושלים | קפה קדוש, מיתולוגיה של פטיסרי
טאבון אבן ומתקן גריל\אסאדו\מעשנה – צעצועי המטבח האולטימטיבי
מג’דרה בורגול עם דברים טובים
OCD | כשאלוהים נוגע במנה, ארוחת סילבסטר
לחם כמו בימים ההם..
אלבמה | מקדש הבשר הספרטני
להכין מקארון מושלם | Pierre Hermé (אנגלית)
מילקשייק לבעלי לב חזק
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס