Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
מושקע

זנב שור בנוסח מעלף | הנתח המושלם שטרם הכרת

28/10/2018

אם קיים גן העדן הרי שבסיר הזה מתאפשר לנו להריח ולטעום ממנו | מתכון חובה

שיתוף:

זנב שור

מסתבר שעדיין ישנם חלקים בפרה הסובלים מדימוי מרתיע, לא מוכרים לציבור, לא נרכשים ולא מהווים חלק מהתפריט שלנו. זוהי ההזדמנות לכולכם להכיר את הזנב, החלק הזה מאחור שמקשקשים בו 🙂 נשמע לא מלבב לרבים ואולי לכן פופולארי הוא לא, חלק זול שאינו נמכר בכל איטליז, ואם מצאתם הרי שמדובר באוצר של ממש, לא פחות ולא יותר אחד החלקים הטעימים ביותר בבשרה של פרה. ויזואלית זה דומה למבנה של אוסובוקו קטנטן, עם עצם במרכז ובשר מסביב.  נתח הדורש בישול ממושך לריכוכו אבל כשמגיע למרקם הרצוי אין שני לו, מתפרק מהעצם ונמס בפה, בעל טעם שמימי וג’לטין שמסמיך ומעשיר כל רוטב שיתבשל בו, עונג עילאי של ממש.

הרהיבו עוז, אל תוותרו לעצמכם, שימו את הדימוי המרתיע בצד, לכו והכינו תבשיל זנב שור, אתם תתענגו ותופתעו איך החמצתם את הנתח המרהיב הזה עד היום.

 

חומרים
1.5 ק”ג בשר זנב שור חתוך לנתחים
1 בקבוק יין קברנה
4 כפות קונפיטורת חבושים
10 בצלי שאלוט קלופים
3 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
כוס גרגרי חומוס קפואים
6 תפוחי אדמה חתוכים
10 שיני שום פרוסות
4 שיני שום כתושות
3 שורשי פטרוזיליה
צרור עלי פטרוזיליה
עלים מ-6 גבעולי טימין
ראש סלרי
3 עלי דפנה
מעט שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור
מעט קמח לבן
ציר (בשרעוףירקות) עד כדי כיסוי
אופן ההכנה

להכין סיר סוטאז’ רחב (סיר רחב מאד בעל דפנות נמוכות).
לקמח את הבשר קלות ולטגנו בשמן זית עד הזהבה מכל הכיוונים, להוציא את הבשר לכלי נפרד, לטגן באותו סיר את הבצלצלים, הגזרים, שיני השום ותפוחי האדמה עד הזהבה ולהוציאם לכלי נפרד.
למזוג את בקבוק היין במלואו לסיר ולקרצף את תחתיתו, לסדר את הבשר בסיר בשכבה אחת, להוסיף מעל את כל הירקות שטיגנו. לבשל עם היין כשבע דקות לצמצום, להוסיף את כל שאר החומרים ולמזוג ציר עד כדי כיסוי תוכן הסיר.
להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה 8 שעות!! משך הבישול משמעותי ביותר כאן, בשר זנב מתחיל לקבל את המרקם הראוי לאחר חמש שעות בישול ומשתפר כשהוא ממשיך לקבל טיפול תרמי.
להוציא את השורש, הסלרי ועלי הדפנה. להגיש על מצע של קוסקוס אוורירי.

הערות
  • כן, לבשל 8 שעות, לא לעשות לעצמכם הנחות כאן!
  • כן, בקבוק יין שלם, לא חצי.
  • אפשר להגיש גם על מצע פירה תפוחי אדמה איכותי, אורז לבן או פריקי.
  • אני הכנתי את התבשיל עם קונפיטורת חבושים ביתית ויצא מדהים, אפשר כמובן להחליף בקונפיטורה פירותית אחרת, הייתי משתמש במשפחת התפוחים, אגסים והדומים להם על מנת שלא להכניס כאן שינוי טעם חד לכיוון אחר.
זנב שור

Comments

comments

בקר
« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. רן הגב 25/04/2020 בשעה 12:41

    האם אפשר לוותר על ריבה ולהחליף במשהו אחר?

    • Anton Chili הגב 18/05/2020 בשעה 06:53

      מעט סוכר אפשרי במקום, וניתן גם לוותר לחלוטין, במקרה כזה גוון הטעם הסופי יהיה שונה

  2. מאיר הגב 25/02/2019 בשעה 11:10

    האם אפשרי לביצוע בסיר לחץ
    הערכה לזמן ביצוע תודה

    • Anton Chili הגב 25/02/2019 בשעה 12:35

      הי מאיר,
      בעיקרון כן, אני לא משתמש בסירי לחץ כך שלא אוכל לסייע בפרטים

  3. תומר הגב 04/01/2019 בשעה 10:35

    נראה תבשיל מדהים. האם אפשר להכניס לתנור לחום נמוך במקום לבשל על הגז ?

    • Anton Chili הגב 21/01/2019 בשעה 06:06

      הי תומר,
      בישול ארוך בתוף תנור יעשה רק טוב לתבשיל הזה ועדיף מכיריים.
      במידה ואתה משתמש בסיר מיציקת ברזל תקבל על הכיריים אפקט דומה לתנור.

      • יובל הגב 02/11/2020 בשעה 23:18

        באיזה חום בתנור ולכמה זמן?

        • Anton Chili הגב 04/11/2020 בשעה 18:18

          המתכון כתוב לכיריים. אפשר להכניס סיר מתאים לתנור לאותו מספר שעות בחום 120 מעלות

  4. אלבינה הגב 02/11/2018 בשעה 10:38

    קצת מזכיר אופן הכנת בכיף בורגיניון. בכל אופן, בשבוע הבא אהיה אצל איוו בשוק הנמל לקנות זנב שור ולנסות את המתכון. תמיד תענוג לקרוא את הכתבות שלך. תודה ושבת שלום 😊

    • Anton Chili הגב 04/11/2018 בשעה 17:06

      את צודקת, המתכון שלי נשען על הבורגיניון, בכלל המטבח שלי נשען על הקלאסיקות הצרפתיות ברובו. אין כאן פטריות והחבושים עושים עבודה.
      אגב רצה הגורל ולפני שעתיים נחתתי מפריז, בחמישה ימים אכלתי בשני מקומות בשר לחי בורגיניון, ונזכרתי בזה, שעדיף.

  5. צחי אביב (bigjack) הגב 29/10/2018 בשעה 11:16

    you are killing me softly
    מעדן אמיתי ואחד הבשרים הכי טעימים שיש בבקר.
    גיליתי אותו במקרה לפני הרבה שנים ומאז הוא מככב מידי פעם במטבח שלי.
    אני אוהב להוסיף לקראת סוף הבישול נתחי פורטבלו שהוקפצו קלות עם חמאה ושמ”ז ולהגיש עם פולנטה.
    חבל שאנחנו לא שכנים 🙂

    • Anton Chili הגב 29/10/2018 בשעה 15:45

      🙂
      לכל אלו שמכינים אוסובוקו ולא ידעו שיש ורסיה אלגנטית ומשובחת יותר

    • אלבינה הגב 02/11/2018 בשעה 10:39

      צחי אני גונבת ממך בלי בושה את הטיפ עם הפטריות לפני הגשה!

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
ארוחת סילבסטר אצל AntonChili
מושקע

ארוחת סילבסטר אצל AntonChili

08/12/2020 18:07

ארוחת שבע מנות מפוארת בניחוח צרפתי, שתסגור לכם את פינת ליל הסילבסטר בעידן של מסעדות סגורות.

ריזוטו קרבונרה
מושקע

ריזוטו קרבונרה

08/12/2020 17:59

טייק אוף על מנת הפסטה קרבונרה האלמותית. עונג קטיפתי שמחייב עצימת עיניים בכל ביס.

קדירה מעלפת ובה שוקי ברווז ביין
מושקע

קדירה מעלפת ובה שוקי ברווז ביין

08/12/2020 17:55

מנת אליפות בקלי קלות

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

מפרום של שבת מפרום של שבת
מטבוחה נקודה מטבוחה נקודה
כנאפה ביתית חמה היא קינוח שאתה מתגעגע אליו בפריז
לחי טבחה בלסילק שבע שעות לקוסקוס של צהרי שבת
Instagram post 17861052752370023 Instagram post 17861052752370023
Instagram post 17872201091188889 Instagram post 17872201091188889
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
הוטל מונטיפיורי | ארוחת בוקר, הציפייה מול החוויה
דנון | ללמוד בישול בצרפת בלי לצאת מהארץ
הרשימה הסודית
הסלט המנצח שלי
# מכשיר וואקום  |  בהנחה לגולשי הבלוג
דלעת ערמונים בדואה
חיפה | יונק, מרומניה באהבה
כפר ראמה | שראביכ, אקזוטיקה קולינרית בחניון ציבורי
ברונו אלבוז – מתכונים איכותיים בצ’יק (אנגלית)
שילה | מסעדת יוקרה בתל אביב חוגגת עשור, יש דבר כזה.
לבשל בכלי מיציקת ברזל
### Belprado – גבינה חריגה באיכותה מול מחיר מציאה ####
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס