Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
מהיר

פטוצ’יני נוצ’י | פסטה עם אגוזים ופירורים

05/05/2018

פסטה מהירה וקלה להכנה, טעימה מאד ושונה מאד ממה שאנחנו רגילים לשכפל בבית או במסעדה.

שיתוף:

צפון איטליה העניקה לנו רפרטואר קולינרי עשיר ואהוב אשר על פי המסורת ההיסטורית (שצרפתים לא אוהבים לשמוע) היווה את הבסיס למה שהתפתח לאורך השנים כ”מטבח צרפתי”. זה קרה כשקטרינה דה מדיצ’י האיטלקיה נישאה לאנרי הדוכס מאורליאן שהפך בהמשך למלך צרפת והיא כמובן למלכה, וכשזו האיטלקיה התחתנה ועברה לגור עימו בטירת שיננסו בחבל הלואר שבצרפת היא הביאה עמה את כל המטבח הצפון איטלקי שלה כולל חומרי גלם, ציוד וטבחים, וממנה ואילך התפתח עולם קולינרי שלם במקום מגוריה החדש, מה שנהיה בהמשך לאבן היסוד של המטבח הצרפתי המודרני. מומלץ לבקר בטירת שיננסו המרהיבה (מרחק לטיול יומי מפריז) ולראות שם את המטבח שלה ששומר על ציודו לצד טירה מהיפות בעולם.

אז כן, זו היתה הקדמה, לומר לכם שהמתכון הנפלא הזה מקורו בצפון איטליה האהובה, מתכון קליל שכל אחד יכול להכין בעשר דקות עבודה, התוצאה מעניינת, ייחודית ושונה מאד מהפסטות שאתם מורגלים בה, מרקם יבש ופירורי וטעם גן עדן, שווה לנסות ולגוון את הרפרטואר.

חומרים
300 גרם פסטה מסוג פטוצ’יני יבשה או טריה
100 גרם אגוזי פקאן טחונים גס
חצי כפית סוכר
אגוז מוסקט טרי מגורר
100 מ”ל שמן זית בתולי איכותי +
70 גרם חמאה
50 גרם פירורי לחם פנקו
מעט גבינת פרמיז’אנו ריז’אנו מגוררת
אופן ההכנה
לערבב היטב את האגוזים עם הסוכר (שנועד לאזן את מרירות האגוזים), המוסקט ושמן הזית בכלי נפרד.
לטגן במחבת גדולה את פרורי הלחם בחמאה עד להזהבה קלה.
לבשל פסטה בסיר נפרד עד למידת אל-דנטה ולסנן.
להוסיף למחבת הפירורים את הפסטה המבושלת עם שני כפות ממי הבישול, להוסיף את תערובת האגוזים ולהקפיץ הכל ביחד על להבה למשך דקה אחת, להעביר לשתי צלחות, להוסיף פרמיז’אנו מגוררת מעל ולהגיש מיד.
בתיאבון.
הערות
  • אפשר ומומלץ להכין פטוצ’יני טרי בבית. המנה הזו מקבלת באהבה גם פטוצ’יני יבשים מהסוג האיכותי שמאפשר מרקם אל-דנטה מדויק.
  • אל תחליפו את אגוזי הפקאן באגוזי מלך, בפקאן פי שניים ויותר טעם לעומת אגוזי מלך.
  • אל תדאגו מכמות השומן (שמן זית וחמאה), הכל נספג ולא נודע במנה, זו לא מנה שומנית במרקמה
  • קנו גבינת פרמיז’אנו ריז’אנו איטלקית מקורית עם חותמת של תאגיד הפרמיז’אנו האיטלקי שמבטיח איכות, זה יקר אבל זה תבלין שמשתמשים בו במשורה ולא גבינה למאכל כמות שהיא. אל תתפשרו בחומר גלם הזה כי אין לו תחליף.
פסטה אגוזים

Comments

comments

פסטה
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
מכינים חמאה בבית
מהיר

מכינים חמאה בבית

10/02/2021 17:29

הרגע הזה, שאתה מחליט להכין חמאה ביתית בעצמך, חמאה שתמיד תמיד הכרת כמוצר תעשייתי. ומסתבר שזה די פשוט, תוצאה חלומית.

קרפצ’ו קולורבי בשמן זית וליים
מהיר

קרפצ’ו קולורבי בשמן זית וליים

06/09/2020 18:33

טריות טריות טריות, זה כל מה שנדרש ועוד חמש דקות עבודה כדי להוציא מנת פתיחה מלבבת.

מג’דרה בורגול עם דברים טובים
מהיר

מג’דרה בורגול עם דברים טובים

06/09/2020 15:16

הגרסה האולטימטיבית למג'דרה, יש מצב שאמצו אותה כביתית המועדפת שלכם. בורגול הוא חומר גלם שדורש יותר כבוד ממה שאנו עושים

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

מחמצת בת עשר שנים מניבה לחמים שאי אפשר לשכוח
בף בורגיניון לחי בשורשים בי בף בורגיניון לחי בשורשים בייקון ויין
שושקה מלאה בכל טוב שושקה מלאה בכל טוב
מאפה פויטה בצל סגול על גבינת סאן מור
שוקט צרפתי בקרם ג'ונדויה שוקט צרפתי בקרם ג'ונדויה
כשאהיה גדול אהיה בף בורגיני כשאהיה גדול אהיה בף בורגיניון
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
מלכה | בירת בוטיק גלילית
האסייתית האולטימטיבית
אחת מפצצות האירוח אם לא ה..
ירושלים | קפה קדוש, מיתולוגיה של פטיסרי
הרשימה הסודית
פריז | Frenchie to go :: המזללה הכי טובה בעיר
פריז | Astier, ביסטרו ביתי ותיק וטוב
אורז סבתא לנה  |  האורז שלא תפסיקו להכין
סקר | איך אתם רוצים לקבל את הדיוור של הבלוג?
דוק | הפער שבין הטעם לחוויה
ברצלונה | Enigma מסע מולקולרי בחלום
פריז | לאכול את רובע המארה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס