צפון איטליה העניקה לנו רפרטואר קולינרי עשיר ואהוב אשר על פי המסורת ההיסטורית (שצרפתים לא אוהבים לשמוע) היווה את הבסיס למה שהתפתח לאורך השנים כ”מטבח צרפתי”. זה קרה כשקטרינה דה מדיצ’י האיטלקיה נישאה לאנרי הדוכס מאורליאן שהפך בהמשך למלך צרפת והיא כמובן למלכה, וכשזו האיטלקיה התחתנה ועברה לגור עימו בטירת שיננסו בחבל הלואר שבצרפת היא הביאה עמה את כל המטבח הצפון איטלקי שלה כולל חומרי גלם, ציוד וטבחים, וממנה ואילך התפתח עולם קולינרי שלם במקום מגוריה החדש, מה שנהיה בהמשך לאבן היסוד של המטבח הצרפתי המודרני. מומלץ לבקר בטירת שיננסו המרהיבה (מרחק לטיול יומי מפריז) ולראות שם את המטבח שלה ששומר על ציודו לצד טירה מהיפות בעולם.
אז כן, זו היתה הקדמה, לומר לכם שהמתכון הנפלא הזה מקורו בצפון איטליה האהובה, מתכון קליל שכל אחד יכול להכין בעשר דקות עבודה, התוצאה מעניינת, ייחודית ושונה מאד מהפסטות שאתם מורגלים בה, מרקם יבש ופירורי וטעם גן עדן, שווה לנסות ולגוון את הרפרטואר.
- אפשר ומומלץ להכין פטוצ’יני טרי בבית. המנה הזו מקבלת באהבה גם פטוצ’יני יבשים מהסוג האיכותי שמאפשר מרקם אל-דנטה מדויק.
- אל תחליפו את אגוזי הפקאן באגוזי מלך, בפקאן פי שניים ויותר טעם לעומת אגוזי מלך.
- אל תדאגו מכמות השומן (שמן זית וחמאה), הכל נספג ולא נודע במנה, זו לא מנה שומנית במרקמה
- קנו גבינת פרמיז’אנו ריז’אנו איטלקית מקורית עם חותמת של תאגיד הפרמיז’אנו האיטלקי שמבטיח איכות, זה יקר אבל זה תבלין שמשתמשים בו במשורה ולא גבינה למאכל כמות שהיא. אל תתפשרו בחומר גלם הזה כי אין לו תחליף.