Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
גורמה

מלגו ומלבר | עסקית יקרה עם ניצוץ והחמצה

14/11/2017

צהריים עסקית במלגו ומלבר בתלביב | הטוב הרע והמכוער.

שיתוף:
מלגו ומלבר
מלגו ומלבר

בימים שבין קיץ לחורף תפסנו לנו צהרי יום ראשון לסגור פינה של רעב באמצעו של יום עבודה במסעדת “מלגו ומלבר” בקצה רחוב רוטשילד בתלביב, ממש מול רחבת תיאטרון הבימה.

המסעדה מנוהלת על ידי שף מוטי טיטמן המגדיר אותה כמסעדת שף עם כל הציפיות הנוצרות מטייטל שכזה. התפריט נותן במה מרכזית לתקרובת שמציע לנו הים, מה שתמיד מעלה בי את השאלה מאיזה ים בדיוק.. (כשמצבו של הים שלנו כבר מזמן אינו מספק את התצרוכת המקומית).

בחרנו שולחן במסעדה שבתפוסה דלילה למדי, הוגש לנו תפריט אה-לה-קארט מבטיח עם שלל מנות מעוררות ציפיות, רק כדי שדקות לאחר מכן יסתבר שהתפריט ניתן לנו בטעות ובצהרי יום המטבח מוציא רק תפריט עסקי, תפריט שונה ומשמעותית פחות אטרקטיבי מתפריט הערב, בדקנו שאלנו ביקשנו אבל לא הועיל, האמת שאחרי שמחליפים לך כך תפריט למשהו פחות אטרקטיבי ממה שראית כשהתיישבת יוצא כל האוויר מהמפרשים והחשק עובר, אבל השותפה היתה רעבה והתחשבתי.

מלגו ומלבר

תפריט העסקית כולל ראשונה, עיקרית, לחם ויין. בחרנו ויצאנו לדרך.. והתמונה שמעל לשורה זו איננה בטעות תמונה של יין שנלגם, כך מגישים כאן כוסות יין – מלאים כדי תחתית הכוס, כנראה כי מדובר בארוחה עסקית, חשיבה מזלזלת עד כדי מעליבה, אישית אני מעדיף שלא יגישו לי כלל יין על פני דגימה שכזו המוגדרת בלי למצמץ “כוס יין” בתפריט, פתיחה ברגל שמאל וחבל.

המשכנו עם פנכה קטנטנה של מחית דלעת מתובלת בשמן זית ולחם מחמצת. הדלעת היתה טעימה מאד, מעט עודף מלח, מתובלת בזרעוני כוסברה לרוב ובכמות נדיבה של שמן זית, גם הלחם היה איכותי. פתיח חביב שנתן פייט לעלבון היין.

המנות הראשונות על השולחן, סלמון “קונפי” עם סלק מגולגל על סלט כוסברה ונענע וקרם חלפיניו חריף. הסלמון הרגיש בישול יתר ואובדן מה של עסיס שיש בדג שבמקורו נולד שמן (בערגה נזכרתי ב”מאמא רחל” המבשלת על מדרכה בשכונה טז’ באשדוד ואשר מייצרת את קונפי הדג הטעים בעולם בלי לדעת שטכניקת הבישול שלה נקראת קונפי), מצע הרוטב הרים את הדג, הטעם האניסי לקח פיקוד על החיך במנה הזו, הדג כשתבל ברוטב קיבל חיזוק ובסך הכל נוצרה מנה טובה ומעניינת. לא חשנו חלפיניו ברוטב אלא בעיקר כוסברה.

מלגו ומלבר
מלגו ומלבר

וזה הרגע שבו הזמן שהקדשתם בקריאתכם זו השתלמה, זה הרגע שבו טעמנו מנת אליפות שבהחלט שווה לבוא במיוחד בשבילה! קרפצ’ו דג בחיתוך דק עם ז’וליינים קריספיים של ג’ינג’ר, אשכולית אדומה, צ’ילי חריף ועלי נענע. קרפצ’ו דג היא מנה שיש לה את הפוטנציאל להיות בנאלית ומשמימה, ופה היא פרחה ובעטה אותנו לשמיים, דג בחיתוך נייר, במעטה מתובל חמוץ, חריף, מתוק, מלוח עם פריכות של ג’ינג’ר מטוגן, מתיקות חמצמצה של אשכולית אדומה, רוטב משגע, שלל גוונים והפתעות חיך שמקפיצות אותך בכל נגיסה, נראית יפיפה, מנה מפתיעה ומרעננת בטעמה, קלילה מאד, מושלמת לא פחות, דוז פואה.

מלגו ומלבר

אתנחתא של עשר דקות אפשרה לנו להרגע ולהמשיך הישר לעיקריות שהזמנו. מנת פסטה שהורכבה מדפים רחבים מאד של בצק פסטה צהוב המעורבים בנתחים של בשר ראש (לחיים) לוקוס בציר דגים, כוסברה וצ’ילי חריף. הפסטה עצמה היתה סבירה, בהכנה ביתית של פסטה טרייה חוויתי טובות ממנה, הדג היה טעים אבל בהחלט אפשר היה לקצר את משך בישולו לטובת מרקם עדיף,  הרוטב לא ממש היה רוטב אלא כפי שצוין בתפריט ציר דגים, כלומר מרק דליל במרקמו אבל עשיר בטעמו, טעים דגי וחרפרף עם גוון אניסי ברקע, הייתי שמח לקבל רוטב סמיך יותר שיתפוס את דפי הפסטה ולא יגלוש מעליהם בלא אחיזה, בסופו של דבר זו מנת פסטה שיש לשאוף שהרוטב יאחוז בה, חום המנה היה פושר. אפשר היה להוסיף מרכיב במנה כזו שיתן קיק ויוסיף כיוון שיגוון את הטעם הדגי חד כיווני של המנה, למשל גרדת ליים, למשל צלפים, למשל עלי זעתר טריים, למשל עור דג מטוגן ופריך וכו, מחשבות בלב איש..

מלגו ומלבר

מנה עיקרית נוספת שהוגשה היא פילה לוקוס צלוי עם נתחי ארטישוק ירושלמי, זוקיני, צי’פס בטטה, חזרת לבנה וקרם ארטישוק ירושלמי וניל. תהינו היכן הוניל שלא הורגש. הדג היה טעים עם עור קריספי, מעט יבשושי מצליית יתר וכן מלוח מדי בתיבול שלו. הארטישוק הירושלמי קראנצ’י אל דנטה ערב לחיך, צ’יפסים דקיקים של בטטה חביבים, שאלוט מקורמל טעים ושעועית ירוקה פריכה, הרוטב שהווה מצע למנה היה עדין וטעים. סה”כ מנה פשוטה וטובה, אפשר לשפרה באמצעות דיוק בהכנה.

סיכום. ארוחת צהריים עסקית חביבה, שתי ראשונות ושתי עיקריות, 243 ש”ח לפני שירות, יקר. שתי המנות הראשונות היו טובות יותר מהעיקריות, מנת הקרפצ’ו דג היה שוס של ממש. כל המנות היו טעימות ברמה כזו או אחרת, בכל זאת נציין נטייה של המטבח לבישול יתר של דגים, ונטייה לעודף מליחות בצלחת (רגיש במיוחד כשמדובר במנות מבשר עדין של דג), מלצרית חמוצת פנים.

מלגו ומלבר, רח’ רוטשילד 142, תל אביב.

Comments

comments

תל אביב
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
ג’ורג’ וג’ון | עסקית של רגשות מעורבים
גורמה

ג’ורג’ וג’ון | עסקית של רגשות מעורבים

13/07/2020 13:05

הבחירה לבוא למסעדת שף עטורת הבטחות והמלצות דווקא בעסקית של צהרי יום, עשויה להסתבר כמקח טעות. עליות ומורדות

ארוחת שף כועסת, שמחה, מפחדת ומקנאה
גורמה

ארוחת שף כועסת, שמחה, מפחדת ומקנאה

17/06/2019 00:30

ארוחת השקה של מיזם קולינרי חדשני ומסקרן בשם "מאורת הארנב" מגישה אוכל כאמנות המשדרת רגשות אנושיים המובעים בכל מנה ומנה,

פרונטו | מעורב תלביבי
גורמה

פרונטו | מעורב תלביבי

07/04/2019 07:00

אחת ממסעדות העוגן הותיקות של תלביב, שף ששמו הולך לפניו וציפיות מוקדמות. אז מה היה לנו שם..

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

ה-מתכון למרק הבורשט האגדי של סבתא לנה, בביו שלי תמצאו קישור לאתרים שלי, ובבלוג אנטון-צ'ילי ימצא המתכון. תהנו, זה שווה במיוחד.
כשאגדל אהיה בורקס כשאגדל אהיה בורקס
מנקיש ג'יבנה | מאפה דמוי פוקצ'ה עם אחוז סמלי של קמח מלא וגבינת ג'יבנה ערבית מושרית לדילול מליחות, ובתוספת עלי אורגנו גינה טרי
מחמצת כפרי צרפתי קלאסי מחמצת כפרי צרפתי קלאסי
ענווה פשטות מינימליזם ענווה פשטות מינימליזם
Tom Kha is in the house Tom Kha is in the house
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהברווזבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהייןירושליםלחםמישלןסו וידפסטהפריזצרפתתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
הבסטה | אתנחתא של טעמים ביום שוק
ג’סמינו | אוכל רחוב מהטובים בישראל
הקולינריה הבני ברקית
יקב פלם | מחלוצי יקבי הבוטיק בארץ
ירושלים | קפה קדוש, מיתולוגיה של פטיסרי
משחת הקסם
למה אין מטבח ישראלי
הבורשט של סבתא לנה
ברווז בתפוזים Canard à l’orange
לחם מחמצת, כל הסודות, כל אחד יכול
משמרות | אלחנן, לחם, הכי לחם שיש
גם לנו יש בולונז’רי בשכונה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס