Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
גורמה

ג’ורג’ וג’ון | עסקית של רגשות מעורבים

13/07/2020

הבחירה לבוא למסעדת שף עטורת הבטחות והמלצות דווקא בעסקית של צהרי יום, עשויה להסתבר כמקח טעות. עליות ומורדות בחוויה.

שיתוף:
ג'ורג' וג'ון

מלון דריסקו שבדרום תלביב הוא אחת הפנינות הארכיטקטוניות שנותרו מההיסטוריה של העיר (1866), מאכלס בלובי הכניסה שלו כיום את מסעדת ג’ורג’ וג’ון המנוהלת על ידי השף תומר טל, שעבד בעברו עם השפים חיים כהן ויונתן רושפלד. האג’נדה המוצהרת הנה “מנות בהשראת ישראל המודרנית, יחד עם השפעות ים תיכוניות רחבות“, הגדרה מעט רחבה מכדי להבין ממנה את הצפוי.

הגענו בשעת צהריים ולצערנו רק תפריט העסקית זמין בשעות הללו לסועדים, תפריט מצומצם יחסית שלא תמיד מאפשר לתהות עד הסוף על קנקנו של שף. שבע מנות ראשונות, שמונה אפשרויות לעיקרית, העסקה כוללת  ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית (98-175 ש”ח ללא קינוח ושתיה).

הישיבה בחלל גדול,  נעים ומעוטר בניחוח היסטוריית הבניין, שירות מהיר וקשוב, הזמנו יין רוזה ושיגרנו את המלצר עם הזמנת האוכל להוציא בון למטבח.

שתי לגימות מהיין הצונן והמנות הראשונות לא איחרו לבוא, 

קולורבי צלוי על מלח ופחם, בשמן עירית, גבינת פטה סלוניקי, תבלין דואה ועלי זעתר | יופי של מנה, קולורבי אפוי נכון שיש בו טעמי עשן צלייה וקראנץ’ של פרי, השילוב עם גבינת הצאן האיכותית נכון, מרענן, אהבנו.

סשימי של דג אינטיאס, בסחוג ביתי ועגבניות סחוטות | מנה מושלמת לקייץ ישראלי, הדג טרי, התוספות הונחו עליו ממש לפני הגשה והדג טרם הספיק להכבש וטוב שכך. המונח סחוג מטעה כי הרוטב הירקרק כלל לא היה חריף אבל טעים אש, שחלות העגבניה הוסיפו את החמצמצות הקייצית האופיינית וזללנו את המנה הזו בשקיקה.

שתי הראשונות היו מעולות ועוררו ציפיות גבוהות להמשך. העובדה שעל שתי המנות פוזרו בנדיבות אותם עלי זעתר, הוא אות לבאות, יש כאן חזרה על מוטיבים דומיננטיים במנות שונות וחבל.

ג'ורג' וג'ון

המתנה סבירה ושתי העיקריות מוגשות  לנו,

לוקוס צלוי בקראסט של עשבי תיבול, עם קישואים, שום,  צ’ילי, נענע ויוגורט (175 שקל) | אכזבה רבתי, מנה קטנה של דג במחיר הכי גדול בתפריט, אבל האכזבה האמיתית נתגלתה כשטעמנו, הדג יבש לחלוטין, חוסר תשומת לב במטבח והרגו את מלך הים. המנה הוחזרה. 

זוגתי שהזמינה את המנה התלבטה, והמלצרית הודיעה שהשף רוצה לפצות אותנו ומציע במחיר זהה דג לוקוס שלם צלוי עם ירקות שהוא אישית יטפל בו במטבח, זרמנו | התקבלה מנה של דג לוקוס בגודל אישי צלוי בשלמותו לצד שלל ירקות בדגש על קישואים. הפעם הדג היה עשוי כהלכה, מנה טעימה וראויה, אבל זו מנה פשוטה של דג בתנור עם ירקות שאפשר היה לצפות לקבל אצל בני הדייג ביפו ולא במסעדת שף, במסעדת שף אתה מצפה לערך מוסף קולינרי, לטאץ’ אחר, לקומבינציות,  לרוטב, לטכניקה, ליצירתיות, מנה טובה אבל לא בשבילה הגעתי לכאן. מעבר לכך עניין החזרה על מרכיבים במנות שונות, שוב קישואים בחיתוך גס בשתי מנות הדג. הערה נוספת לגבי המנה הזו היא שהיא היתה חריפה, אבל ממש חריפה, ודבר וחצי דבר לא נאמר לנו אודות החריפות בשלב ההזמנה, תקלת מלצרות בסיסית. לנו החריפות הסתדרה, אולם מי שרגיש לחריפות ללא ספק היה מחזיר אותה.

אני הזמנתי את מנת השוס של הארוחה, לחי עגל שבושלה לילה בתנור אבן, על קרם עגבניות מעושנות, ציר עגל, תרד ואספרגוס | הבשר היה מטורף לא פחות, נימוח ועסיסי למות, הרוטב היה עוצמתי ומותאם לבשר, הגשה יפה ותוספות נחמדות, מנת דגל ללא ספק וכך גם שמענו לאחר מעשה משיחה עם השף. שווה לבוא לכאן בשביל המנה הזו! אישית אני מאד אוהב מנות קדירה של בישול ממושך, הדבר הכי לא מתאים בקיץ הישראלי, אבל למי איכפת כשיש מזגן ואתה כל כך נהנה.

הערה מתחייבת היא העדר מוחלט של פחממות בארוחה, אנחנו לא בדיאטה דלת פחממות אז מדוע.

ג'ורג' וג'ון
ג'ורג' וג'ון

המטבח החליט לפנק אותנו בשתיה חמה וקינוח. קיבלנו מילפיי מפורק של תאנים מקורמלות וקרם פטיסייר | מנה מרהיבה בניראות שלה, טעימה מאד. אישית, הייתי מעדיף את התאנים מקורמלות בחמאה מאשר צרובות בלהבה כשטעם החריכה משתלט.

ג'ורג' וג'ון

סיכום | יצאנו ברגשות מעורבים, סהכ נהננו מהארוחה, אולם פגשנו בחוסר יציבות באיכות המנות, יש טובות ואף מעולות, ויש שאינן מוצלחות. משהו באג’נדה כאן לא סגור להתרשמותי, מרכיבים חוזרים במנות, ביצוע לא אחיד, ומאידך מצאתי כאן מנה שלגמרי שווה לבוא לכאן רק עבורה.

המסקנה שלנו היתה ששווה לבוא לכאן לארוחת ערב כדי להחשף לתפריט המלא שלא חווינו. אני משוכנע שלמרות שחווינו ארוחה עסקית של צהריים בלבד, יש מה לשפר מהחוויה האישית שלנו. מסעדה טובה צריכה לתת תמורה טובה גם בעיסקית צהריים.

שילמנו 392 ש”ח כולל שתיה ויין לפני שירות.

—

מסעדת ג’ורג’ וג’ון, רחוב אוארבך 6 תל אביב.

Comments

comments

« פוסט קודם

תגובה אחת

  1. גיא הגב 13/10/2020 בשעה 21:29

    הרבה פרסום אבל קיבלתי מעט תמורה ששונה מאד מצילומי המנות. בקיצור – מאכזב.

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
ארוחת שף כועסת, שמחה, מפחדת ומקנאה
גורמה

ארוחת שף כועסת, שמחה, מפחדת ומקנאה

17/06/2019 00:30

ארוחת השקה של מיזם קולינרי חדשני ומסקרן בשם "מאורת הארנב" מגישה אוכל כאמנות המשדרת רגשות אנושיים המובעים בכל מנה ומנה,

פרונטו | מעורב תלביבי
גורמה

פרונטו | מעורב תלביבי

07/04/2019 07:00

אחת ממסעדות העוגן הותיקות של תלביב, שף ששמו הולך לפניו וציפיות מוקדמות. אז מה היה לנו שם..

משייה | מלאכת מחשבת של צבעים וטעמים
גורמה

משייה | מלאכת מחשבת של צבעים וטעמים

06/12/2018 12:23

צהריים עסקית מרהיבה ומענגת אצל יוסי שטרית במשייה, יופי של מסעדה.

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

עז אוכלת עלה גפן עז אוכלת עלה גפן
פאני-פורי הוא ביצת הקינדר של המבוגרים
ניוקי אה לה רומאנה ניוקי אה לה רומאנה
אחד הקינוחים הכי טעימים בפר אחד הקינוחים הכי טעימים בפריז  La Meringaie
שכבת מרנג מתפצחת ורכה בו זמנית, קרם ופירות טריים, הטייקאוף האולטימטיבי על פבלובה.
אתם חייבים.ות
אחת המסעדות האהובות עלי בפר אחת המסעדות האהובות עלי בפריז.
Verjus, 52 Rue de Richelieu, arr 1, Paris.
פרחי זוקיני ממולאים בקרם פו פרחי זוקיני ממולאים בקרם פולנטה וכמהין, מחווה לאסף גרניט שקיבל היום כוכב מישלן במסעדת שבור בפריז. 
מברוק
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
ברד פודינג מפנק
KRAUTKOPF תענוג של בלוג אוכל
OCD | כשאלוהים נוגע במנה, ארוחת סילבסטר
חלות | הדבר האמיתי
סדנת הפסטה שתמיד דמיינת
קממבר חמה | מעדן לא שגרתי באפס מאמץ
מלכה | בירת בוטיק גלילית
זה האיטליז שתמיד חיפשת | כפר קאסם
מושחתים נמאסתם | פאי אוריאו וחמאת בוטנים
פריז | המגה-מעדניה הכי שווה בעיר
פטוצ’יני נוצ’י | פסטה עם אגוזים ופירורים
פסטרמה ביתית בפפריקה ודבש
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס