המתנה סבירה ושתי העיקריות מוגשות לנו,
לוקוס צלוי בקראסט של עשבי תיבול, עם קישואים, שום, צ’ילי, נענע ויוגורט (175 שקל) | אכזבה רבתי, מנה קטנה של דג במחיר הכי גדול בתפריט, אבל האכזבה האמיתית נתגלתה כשטעמנו, הדג יבש לחלוטין, חוסר תשומת לב במטבח והרגו את מלך הים. המנה הוחזרה.
זוגתי שהזמינה את המנה התלבטה, והמלצרית הודיעה שהשף רוצה לפצות אותנו ומציע במחיר זהה דג לוקוס שלם צלוי עם ירקות שהוא אישית יטפל בו במטבח, זרמנו | התקבלה מנה של דג לוקוס בגודל אישי צלוי בשלמותו לצד שלל ירקות בדגש על קישואים. הפעם הדג היה עשוי כהלכה, מנה טעימה וראויה, אבל זו מנה פשוטה של דג בתנור עם ירקות שאפשר היה לצפות לקבל אצל בני הדייג ביפו ולא במסעדת שף, במסעדת שף אתה מצפה לערך מוסף קולינרי, לטאץ’ אחר, לקומבינציות, לרוטב, לטכניקה, ליצירתיות, מנה טובה אבל לא בשבילה הגעתי לכאן. מעבר לכך עניין החזרה על מרכיבים במנות שונות, שוב קישואים בחיתוך גס בשתי מנות הדג. הערה נוספת לגבי המנה הזו היא שהיא היתה חריפה, אבל ממש חריפה, ודבר וחצי דבר לא נאמר לנו אודות החריפות בשלב ההזמנה, תקלת מלצרות בסיסית. לנו החריפות הסתדרה, אולם מי שרגיש לחריפות ללא ספק היה מחזיר אותה.
אני הזמנתי את מנת השוס של הארוחה, לחי עגל שבושלה לילה בתנור אבן, על קרם עגבניות מעושנות, ציר עגל, תרד ואספרגוס | הבשר היה מטורף לא פחות, נימוח ועסיסי למות, הרוטב היה עוצמתי ומותאם לבשר, הגשה יפה ותוספות נחמדות, מנת דגל ללא ספק וכך גם שמענו לאחר מעשה משיחה עם השף. שווה לבוא לכאן בשביל המנה הזו! אישית אני מאד אוהב מנות קדירה של בישול ממושך, הדבר הכי לא מתאים בקיץ הישראלי, אבל למי איכפת כשיש מזגן ואתה כל כך נהנה.
הערה מתחייבת היא העדר מוחלט של פחממות בארוחה, אנחנו לא בדיאטה דלת פחממות אז מדוע.
הרבה פרסום אבל קיבלתי מעט תמורה ששונה מאד מצילומי המנות. בקיצור – מאכזב.