Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
ברחבי הארץ

צפת | פריקסה אחד מול עשרים מלכודות תיירים

22/04/2018

צפת מעולם לא היתה מעוז קולינרי בגזרה הצפונית, ובכל זאת, פנינה מקומית ותיקה המתמחה במאכל אחד בלבד תאפשר לכם לחייך כשאתם נוגסים את העיר המיוחדת הזו.

שיתוף:
הפריקסה של זהבה צפת

העיר צפת עטופה בהילה של אוירת קדושה, היסטוריה ושורשים. שני רחובות צרים מגלמים את חלקה העתיק והמטוייל, ולאורך הדרך והשנים נחלתי לא מעט תבוסות קולינריות בחזית הזו. לימים אני מוצא עצמי ממליץ לחברים להרחיק אך מעט מן הקצה המוכר של העיר העתיקה, כדי לדרוך בפאתי שכונת מגורים סמוכה וליהנות בה מאוכל רחוב בסיסי במקום שנראה אחרון שהיית חושב לבקר בו, אולם מסתבר ששם יודעים את העבודה, כי “הפריקסה של זהבה” הוא אחת הפנינות היותר מוצלחות שיש לעיר צפת להציע לך.

פינה קטנטנה, דחוסה ומאכזבת למראה מקבלת את פניך במקדש הפריקסה של זהבה, כסא וחצי ברחוב ועוד כסא בחלל הפנימי, לא משהו מזמין לאכול בו, אבל אנחנו פה בשביל התוכן ולא המעטפת. וכאן חיוך רחב התפשט על פנינו, לחמניית פריקסה מטוגנת מעולה, רכה, אוורירית וחפה משמן טיגון, ענן שמימי של בצק שמרים מעוצב ומטוגן ביד מדויקת. מילוי עדין מאד, טונה משומרת, אריסה ביתית טובה, לימון כבוש ביתי, ביצה קשה, תפוחי אדמה, מנה מלאה ומשמחת לב ששני אנשים יכולים לשבוע ממנה. שורה תחתונה – הטעם מנצח את חרפת המבנה.

בתפריט לצד הפריקסה בעבורו רוב הלקוחות פוקדים את המקום מגישים גם קוסקוס ביתי, קציצות ירק, שקשוקה וחריימה דגים.

זה לגמרי מקום שאם יש בו יותר מלקוח אחד תמצא עצמך אוכל בעמידה או ברכב, יש לקחת זאת בחשבון כתיאום ציפיות למפרע. אבל אם אתם בצפת ותרים אחר אטרקציות קולינריות, זהבה היא לוקיישן חובה בטור שלכם.

פריקסה זהבה, רח’ ירושלים 26, צפת.

הפריקסה של זהבה צפת
הפריקסה של זהבה צפת

Comments

comments

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן
ברחבי הארץ

עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן

16/10/2019 11:48

הפתעת השנה עבורי היא פטיסרי עלום המסתתר אי שם במרכזו של קיבוץ עברון הסמוך לנהריה, פעמיים ביקרתי, ללא ספק

חיפה | תלפיות, מסעדת שוק
ברחבי הארץ

חיפה | תלפיות, מסעדת שוק

16/10/2019 06:58

בעיבורו של שוק תלפיות הישן של העיר חיפה, התמקמה לה חמארת שוק המתמחה בדגים שאיכות וטריות חומרי הגלם בה היא

עכו | מסעדת אורי בורי ומלון האפנדי
ברחבי הארץ

עכו | מסעדת אורי בורי ומלון האפנדי

18/08/2019 15:00

החלטנו לצאת לחופשה קולינרית בגליל המערבי, התמקמנו במלון הבוטיק האפנדי שבעכו העתיקה, והתמסרנו לארוחותיו של אורי-בורי. חזרנו עם מסקנות..

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

ה-מתכון למרק הבורשט האגדי של סבתא לנה, בביו שלי תמצאו קישור לאתרים שלי, ובבלוג אנטון-צ'ילי ימצא המתכון. תהנו, זה שווה במיוחד.
כשאגדל אהיה בורקס כשאגדל אהיה בורקס
מנקיש ג'יבנה | מאפה דמוי פוקצ'ה עם אחוז סמלי של קמח מלא וגבינת ג'יבנה ערבית מושרית לדילול מליחות, ובתוספת עלי אורגנו גינה טרי
מחמצת כפרי צרפתי קלאסי מחמצת כפרי צרפתי קלאסי
ענווה פשטות מינימליזם ענווה פשטות מינימליזם
Tom Kha is in the house Tom Kha is in the house
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהברווזבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהייןירושליםלחםמישלןסו וידפסטהפריזצרפתתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
פקיילה  |  הקווייאר של הטריפוליטאים
פריז | Astier, ביסטרו ביתי ותיק וטוב
הקרם דה לה קרם
בצלים ממולאים באהבה
איך להביא גבינות מחו”ל
פירנצה | יצירתיות מתפרצת בשמי העיר היפה
זנב שור בנוסח מעלף | הנתח המושלם שטרם הכרת
יוליוס | מזקקת ארטיזן גלילית
אילת | לוויתן, רגשות מעורבים
ניוקי בקציפת ראגו בולונז
סער מור | ללמוד להכין לחם
פריז | ארוחה על פסגת העולם אצל פייר גנייר
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס