Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
ברחבי הארץ

חיפה | יונק, מרומניה באהבה

12/10/2017

הזמן עצר מלכת אצל “יונק” בחיפה.
מעדני הבית, הגריל הרומני, החמוצים הביתיים, השפריץ, אפילו פנכות המלח נותרו כאן מקום המדינה.

שיתוף:
מסעדה יונק

בשנת 1948 יהודה  מישלטיין הקים מפעל ליצור גלידה בעיר התחתית בחיפה, הימים הם ימי קום המדינה, והעסק דשדש, כרומני במוצאו נהג לארח שכנים וחברים בימי שישי לארוחת גריל בשרים שאט אט שמה הלך לפניה. לימים החליט מילשטיין שעדיף לסגור את מפעל הגלידה ולפתוח מסעדת גריל רומני במקומה. וכך קמה המסעדה השוכנת עד עצם היום הזה באותו לוקיישן. השם נותר “יונק קפה גלידה” אבל כאן לא בית קפה וכאן לא מוכרים גלידה. עבור החיפאים המקום הוא מוסד של ממש והם מכנים אותו “הרומני”, עבורי הוא פשוט “יונק”. היכל הסטייקים הלבנים שבטכניקה משלו מצליח בכל פעם להכין אותם טוב יותר מאשר תטעם בכל מקום אחר. עבורי יונק הוא ביקור חובה בכל הגעה לעיר חיפה. ביקור הכולל סיור נוסטלגי בדברי ימי אנו באנו הקולינרי של ישראל. מספיק להביט במלחיות ולהבין הכל.

מסעדה יונק

כל התפריט המוגש כאן מתוצרת עצמית, החל במגוון מיני החמוצים, איקרה מתוצרת עצמית, סלטים ושלל מאכלים רומניים טיפוסיים. 

פתחנו במרק צ’ורבה רומני כהלכתו, נוזל משובח המבוסס על ציר מבשר ועצמות חזיר עם לאושטיאן וירקות תואמים, חמיצות מדויקת וטעם מושלם. יופי של מרק אותנטי מבית רומני.

ריכזנו כהרגלנו פה מבחר מוכר ממנות הפתיחה של המקום לרפד את השולחן של אחרי המרק. סלט איקרה משובח העשוי במקום מביצים טריות של קרפיון ומוגש עם בצל קצוץ, מי שאוהב את זה יתענג. כבד קצוץ העשוי מכבד בקר, טרי ועדין יחסית לבקר, בעל מרקם דק וטעם מאוזן ולא מתוק מדי בטעמו מסוכר או עודפי בצל. ולחובבי הז’אנר בלבד.. רגל קרושה עתירת בשר, מהמשובחות במקומותינו. כל הכבודה מלווה בלחם אחיד פרוס עבה כמו פעם. נוסטלגיה על שולחנך.

מסעדה יונק
מסעדה יונק

יש לומר שלכאן באים כדי לאכול סטייק לבן, רצוי סטייק צוואר, ולקינוח אתם כנראה תבקשו עוד סטייק לבן. הסטייקים כאן הם הם גולת הכותרת, הבשר הלבן טרי ונחתך במקום, נצלה על גריל פחמים ובטכניקה המיוחדת להם התוצאה ייחודית. משובח לכל הדעות, הסטייק עשיר בטעמי בשר לבן ולא אנמי או צמיגי כפי שסטייק לבן יודע להיות, טעם טוב של גחלים, מידת עשייה מדויקת, רך ועסיסי, ממש ג’וסי. אני מוצא עצמי חוזר לכאן שוב ושוב כשמתחשק הלבן הזה, הם יודעים לטפל בו. בעוונותיהם מוגש עם פנכת שום כתוש, לרומנים בלבד רחמנא ליצלן. 

חובבי הקבב הרומני ימצאו כאן את מבוקשם, אישית אינני מחבב תערובות בשר המכילות סודה, אבל זה טעמי האישי בלבד.

מסעדה יונק
מסעדה יונק

סיכום, זו איננה מסעדת גורמה, זה המקום לאוכל ביתי אותנטי וטוב, איכות וטריות חומרי הגלם ניכרת, כל התפריט מתוצרת עצמית, מאחרוני המוהיקנים המגישים משקה “שפריץ” מיין “כרמל הוק”, לבשל הם יודעים היטב, פעמים רבות ביקרתי כאן ומעולם לא התאכזבתי מול הציפיות, רק את הציפיות חשוב להתאים לז’אנר ולאופי המקום, זה איננו אוכל פיין, המנות לא מצולחתות, הקפדה על גינונים אין, זה כמו בבית וזו אמת המידה לשפוט מקום שכזה, אוכל רומני ביתי. זה כפי הנראה איננו התפריט הרגיל של רובנו, אבל אחת לכמה זמן נחמד וכייף לגוון עם אוכל מהסוג הישן והטוב. 

 

יונק קפה גלידה, רחוב קיבוץ גלויות 23, ואדי ניסנאס, חיפה

מסעדה יונק
מסעדה יונק
מסעדה יונק
מסעדה יונק
מסעדה יונק
מסעדה יונק
מסעדה יונק
מסעדה יונק
מסעדה יונק

Comments

comments

גריל חיפה רומני
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן
ברחבי הארץ

עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן

16/10/2019 11:48

הפתעת השנה עבורי היא פטיסרי עלום המסתתר אי שם במרכזו של קיבוץ עברון הסמוך לנהריה, פעמיים ביקרתי, ללא ספק

חיפה | תלפיות, מסעדת שוק
ברחבי הארץ

חיפה | תלפיות, מסעדת שוק

16/10/2019 06:58

בעיבורו של שוק תלפיות הישן של העיר חיפה, התמקמה לה חמארת שוק המתמחה בדגים שאיכות וטריות חומרי הגלם בה היא

עכו | מסעדת אורי בורי ומלון האפנדי
ברחבי הארץ

עכו | מסעדת אורי בורי ומלון האפנדי

18/08/2019 15:00

החלטנו לצאת לחופשה קולינרית בגליל המערבי, התמקמנו במלון הבוטיק האפנדי שבעכו העתיקה, והתמסרנו לארוחותיו של אורי-בורי. חזרנו עם מסקנות..

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

ה-מתכון למרק הבורשט האגדי של סבתא לנה, בביו שלי תמצאו קישור לאתרים שלי, ובבלוג אנטון-צ'ילי ימצא המתכון. תהנו, זה שווה במיוחד.
כשאגדל אהיה בורקס כשאגדל אהיה בורקס
מנקיש ג'יבנה | מאפה דמוי פוקצ'ה עם אחוז סמלי של קמח מלא וגבינת ג'יבנה ערבית מושרית לדילול מליחות, ובתוספת עלי אורגנו גינה טרי
מחמצת כפרי צרפתי קלאסי מחמצת כפרי צרפתי קלאסי
ענווה פשטות מינימליזם ענווה פשטות מינימליזם
Tom Kha is in the house Tom Kha is in the house
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהברווזבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהייןירושליםלחםמישלןסו וידפסטהפריזצרפתתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
עכו | חומוס סעיד, הקאפ אוף טי שלי..
תיבול סודי לדג בגריל
הקינוח המושחת ביותר בהיסטוריה
תבשיל לחי עגל, אחד הטובים אם לא ה..
בצלים ממולאים באהבה
בוחא בוקובזה | משקה האלים
חנן מרגילן | מרק דושפרה בוכרי מחייב ביקור ביום גשום
שוקרוט | קדירת הקסמים מאלזס
כשיש משמשים עושים ריבה
הרשימה הסודית
פריז | ארוחה על פסגת העולם אצל פייר גנייר
עראיס, כייף מזרח תיכוני
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס