Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
ברחבי הארץ

עכו | חומוס סעיד, הקאפ אוף טי שלי..

21/09/2017

הרגע הזה, שאתה פותח את העדפות החומוס שלך, וכולם מצפים שתאמר איפה הכי..

שיתוף:

היה לי ברור שדי מהר אגיע לרגע הזה בו אדרש לסוגיית החומוס, מה, איפה , למה, איך, וכמה. ומחד אני שמח לחלוק כתמיד את כל הידע, הניסיון והחוויות שלי עמכם, ומאידך כפי הנראה שאני לא אעמוד בציפיות של חלקכם, כי בשום פנים ואופן אני לא אצטרף לטרנד הישראלי שמכתיר את “החומוס הטוב ביותר”, פשוט כי אין דבר כזה. הסבר יבוא בגוף הכתבה.

חומוס סעיד

ואני בוחר לפתוח את הפוסט הזה בכמה מילים כלליות אודות חומוס, יתכן וחלק מהדברים ישברו לחלקכם כמה מיתוסים. 

  • חומוס הוא מאכל שמקורו בארצות ערב שבחלק הצפוני של הלבנט, לבנון, סוריה, ירדן וארץ ישראל. חומוס כמאכל מקומי כלל לא קיים במדינות ערב שבצפון אפריקה ממצריים ועד מרוקו.
  • הרבה מיתוסים יש בעניין, הדעות אינן חד משמעיות, אבל מרבית הסטוריוני החומוס מחזיקים בעמדה כי מקורו של החומוס בסוריה וכי החומוס המשובח ביותר ניתן להשגה בדמשק, הכתובות שמורות במערכת הבלוג למקרי חירום.
  • חומוס הוא מאכל של בוקר, אין אוכלים חומוס בשעות הצהריים או הערב.
  • המרכיב החשוב ביותר בחומוס, המרכיב הקובע את איכותו של החומוס הוא.. הטחינה! איכות הטחינה היא הפרט המשמעותי ביותר בחבילה.
  • חומוס יש לאכול טרי וחם, חומוס שהוכן לפני מספר שעות מתחיל לשנות את צבעו וטעמו. החומוסיות המובילות באיכותן מכינות חומוס בכמויות מדודות כל שעה, ובמקרה ותנועת הלקוחות גבוהה יכינו כמויות מדודות כל הזמן ללא הפסקה. כך אתה תקבל לשולחנך חומוס בן עשר דקות, אין טרי מכך.
  • חומוס איכותי מכינים ללא שימוש בסודה לשתייה לריכוך מהיר של הגרגרים.
  • חומוס תעשייתי הנמכר ברשתות השיווק ומככב במטבח הישראלי הוא מוצר אחר לחלוטין מחומוס איכותי וטרי. חשבו על כך שחומוס טרי מתקלקל תוך יממה במקרר ביתי, בעוד חומוס תעשייתי פתוח יחזיק אכיל במקרר שלכם מעל חודש ימים. מה זה מכיל לעומת המקור כדי שעמידות כזו תושג והמשמעות לגבי מהותו של המוצר בגוף הסרט.
  • כיוון שחומוס הוא מוצר רגיש לקלקולים, משרד הבריאות “התלבש” בשנה האחרונה על חומוסיות ברחבי הארץ (כולל המובילות שבהן) בדרישה אולטימטיבית לקרר את המשחה טרם הגשתה. דרישה הזויה קולינרית הגורמת לנו הסועדים לקבל לשולחן חומוס מקורר במקום חם וטרי, חומוס קר הוא חומוס כבד שכל קטיפתיותו, נימוכותו, עידונו וטעמו משתנים לרעה, סוג של כיסוי ישבן שלטוני על חשבון טעמו של המאכל הלאומי שלנו. הרי תוצאה מיקרוביאלית זהה ניתן היה להשיג עם דרישה אלטרנטיבית להגשה של חומוס בן לא יותר משעתיים מרגע הכנה. אבל את האחרון קשה יותר לאכוף, ובדיקת טמפרטורה פשוטה זמינה וזולה הרבה יותר מבדיקת מעבדה. אז כולנו מאבדים בימים אלו את האפשרות לאכול חומוס משובח בחסות משרד הבריאות ואיש לא פוצה פה.
חומוס סעיד
חומוס סעיד

אז מה ומי בעצם נחשב לטוב ביותר.. אין חומוס שאיש חומוס רציני יכתיר בתואר שכזה, פשוט כי בחומוס קיימים ז’אנרים שונים שמועדפים על קהל לקוחות שונה, כל ז’אנר והחומוסיות הבולטות שלו, ניתן בהחלט להגדיר את החומוסיות האיכותיות מהיבט חומרי גלם, תהליכי הכנה, הקפדה אחידות וניקיון, אבל כל השאר הוא עניין אישי לחלוטין של העדפות טעם שלגמרי לא רלוונטי לסווגן להעדפה כזו העדיפה על העדפה אחרת.

  • הז’אנר הצפוני – בחלקה הצפוני של הארץ מקובל החומוס הקל, חומוס שבהרכבו יש כמות מועטה יחסית של טחינה, הוא פחות ממלא וכבד, עדין מאד.
  • הז’אנר הירושלמי – באזור ירושלים מקובל החומוס הכבד, חומוס שבהרכבו יש כמות גבוהה יחסית של טחינה, הוא ממלא יותר וכבד, בעל טעמים חזקים יותר.
  • הז’אנר הלימוני – כאן לא ניתן להגדיר טריטוריה גיאוגרפית, אבל יש לא מעט חומוסיות שהרכב החומוס שלהן מכיל כמות גדולה יחסית של לימון, וטעם הלימון דומיננטי במשחה, יש לז’אנר הזה את האוהדים שלו.

אלו שלושת הזרמים העיקריים בעולם החומוס, כשמעבר לז’אנרים הללו ניתן להבחין בין חומוסיות נקודתיות שמתאפיינות במרקמים חלקים יותר לעומת גרגריים יותר, חומוסיות המייצרות חומוס סמיך יותר לעומת נוזלי יותר, חומוסיות שמשלבות תבלינים שונים במינונים שונים ועוד.

כשאמרנו כל זאת, אמרנו שלמעשה אין כל משמעות לקביעה של מבקר מסעדה כזה או אחר שחומוסית אלברט בדימונה היא היא הטובה ביותר בארץ. היא מין הסתם מייצרת חומוס מז’אנר X, ברמת גרגריות Y ומידת נוזליות Z. דבריו של מבקר המסעדות יכולים להבחן אך ורק בהתייחס לאוהדי ההרכב הספציפי הזה של חומוס. ולכן מהמקום הזה אני יכול לדבר על ההעדפה האישית שלי, ובתוכה להביא את בחירת החומוסאי האישית שלי. לא מעבר לכך.

חומוס סעיד

חומוס סעיד, שוק עכו, האולטימטיבי האישי שלי. כן, כפי הנראה שאני לא מפתיע את רובכם, כבר שמעתם את השם ואולי גם ביקרתם וטעמתם. לסעיד אוהדים מכל רחבי הארץ, עולי רגל שנוסעים ממרכז הארץ לעכו כדי לאכול חומוס. סוג של אגדה. אישית אני לגמרי מבין את מקורה.

חומוס סעיד
חומוס סעיד

חומוס סעיד הוא חלל גדול בעיבורו של שוק עכו, שוכניו מעורבים, יהודים מתושבי הסביבה, העיר הקיבוצים וישובי האזור, וערבים בעיקר תושבי עכו. המקום נקי מצוחצח מהרצפה, דרך הכסאות והשולחנות ועד לתקרה הגבוהה. החומוס מוכן באופן רציף לאורך כל הבוקר, כשגם לכאן לאחרונה הגיע סיירת משרד הבריאות עם הדרישה להגשת חומוס קר לצערי. תחלופה גבוהה של אנשים ובשעות השיא תור של ממתינים בכניסה.

החומוס בסעיד הוא כחלום בעיני, משחה חלקה, קטיפתית משי, כמעט לאכול ענן של חומוס, ענוג רך עדין נעים וקל מאד לאכילה, צלחת גדולה של חומוס משאירה אותך עם עוד מקום בבטן, אתה לא נפוח ולא מרגיש תחושת בטון יצוק בתוכך, אפשר לאכול עוד ועוד. המשחה של סעיד מכילה כמות מינימאלית של טחינה, התוצאה כמעט נייטרלית בטעם, מי שאוהב טעמים חזקים בחומוס לא ימצא פה את עצמו, זה מקום לחובבי הז’אנר הקל ולמעשה זהו שיאו של הז’אנר, כמעט ולא נמצאת חומוסיה המגישה חומוס קל מזה במקומותנו.  חומוס סעיד מגלם עבורי את הפנינה המעודנת של מאכל שטווח הכנתו נע על ספקטרום רחב מאד של מרקמים ועוצמות טעם. סעיד הוא המלאך שלי, בכל ביקור בגליל המערבי אני פוקד אותו, וכבר חטאתי לא אחת בנסיעה מיוחדת לחומוס וחזרה למרכז.

חומוס סעיד
חומוס סעיד
חומוס סעיד
חומוס סעיד

חומוס סעיד, שוק העיר העתיקה, עכו.

Comments

comments

חומוס
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן
ברחבי הארץ

עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן

16/10/2019 11:48

הפתעת השנה עבורי היא פטיסרי עלום המסתתר אי שם במרכזו של קיבוץ עברון הסמוך לנהריה, פעמיים ביקרתי, ללא ספק

חיפה | תלפיות, מסעדת שוק
ברחבי הארץ

חיפה | תלפיות, מסעדת שוק

16/10/2019 06:58

בעיבורו של שוק תלפיות הישן של העיר חיפה, התמקמה לה חמארת שוק המתמחה בדגים שאיכות וטריות חומרי הגלם בה היא

עכו | מסעדת אורי בורי ומלון האפנדי
ברחבי הארץ

עכו | מסעדת אורי בורי ומלון האפנדי

18/08/2019 15:00

החלטנו לצאת לחופשה קולינרית בגליל המערבי, התמקמנו במלון הבוטיק האפנדי שבעכו העתיקה, והתמסרנו לארוחותיו של אורי-בורי. חזרנו עם מסקנות..

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

ה-מתכון למרק הבורשט האגדי של סבתא לנה, בביו שלי תמצאו קישור לאתרים שלי, ובבלוג אנטון-צ'ילי ימצא המתכון. תהנו, זה שווה במיוחד.
כשאגדל אהיה בורקס כשאגדל אהיה בורקס
מנקיש ג'יבנה | מאפה דמוי פוקצ'ה עם אחוז סמלי של קמח מלא וגבינת ג'יבנה ערבית מושרית לדילול מליחות, ובתוספת עלי אורגנו גינה טרי
מחמצת כפרי צרפתי קלאסי מחמצת כפרי צרפתי קלאסי
ענווה פשטות מינימליזם ענווה פשטות מינימליזם
Tom Kha is in the house Tom Kha is in the house
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהברווזבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהייןירושליםלחםמישלןסו וידפסטהפריזצרפתתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
להכין מקארון מושלם | Pierre Hermé (אנגלית)
איך להביא גבינות מחו”ל
אחת מפצצות האירוח אם לא ה..
ברווז עפוף עשן
ג’סמינו | אוכל רחוב מהטובים בישראל
קדירת שפונדרה בשורשים ויין
יש זוכים בחידון הפרס הראשון של הבלוג
מג’דרה בורגול עם דברים טובים
מכינים חמאה בבית
ריזוטו קרבונרה
ברצלונה | Enigma מסע מולקולרי בחלום
אנשובי, זה כל הסוד
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס