Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
ברחבי הארץ

כפר יאסיף | מורד כארם, זהב בפיתה

13/09/2017

אי שם, בכפר קטן בין הררי הגליל המערבי, מסתתרת לה פנינה ייחודית.
לא זול ושווה כל שקל, לנסוע עכשיו.

שיתוף:
שווארמה מורד כארם

אני מעריץ אנשי מקצוע הרואים בעבודתם אומנות מקודשת, שלא מוותרים על מאומה כדי להשיג שלמות, כאלו שעיסוקם הוא גם הבייבי שלהם, האוכל שהם מכינים, אנשים מהסוג הז משקיעים ללא פשרות במוצר שהם מייצרים, אנשים מסוג זה בונים תרבות של אוכל. זה מתחיל באנשים שמגדלים גפנים ומייצרים יין, באנשים שמגדלים עצי זית ומייצרים שמן, באנשים שמגדלים עיזים ומייצרים גבינות, וזה ממשיך לאנשים שנותנים את נשמתם לתוך התבשיל שהם מכינים, כשבמחשבתם הטועמים שיבואו, והשאיפה המתמדת להעניק להם תוצאה מושלמת באמות המידה שלהם וללא פשרות.

באופן טבעי נדמה שאני מדבר על מסעדת גורמה מוקצנת בחלל מהודר שחליפה ועניבה היא חלק מקוד הלבוש בה, אז לא, אוכל רחוב יכול להיות וראוי להיות בקטגוריה הזו לא פחות.

שווארמה מורד כארם

מורד כארם פתח לפני שלושים שנה את בוטיק השווארמה שלו בכפר יאסיף, כפר מעורב מוסלמי \ נוצרי בין עכו לכרמיאל. חלל קטן מבריק ומצוחצח בתוך מבנה קטן באמצע רחובו הראשי של הכפר. סביר שרובכם יאמר “שווארמה, מה הסיפור..”, והסיפור אם כך הוא סיפור של ייחודיות, של מקצוענות, ושל איכות. בדיוק הדברים שפודיז מוכנים לנסוע רחוק ולשלם במיטב כספם עבורם, שני המרכיבים חלים כאן.

שווארמה מורד כארם

הגענו מוקדם, זמן לפטפט עם בעל הבית בשעה שהוא מכין את השיפוד, לקוחות עוד לא הגיעו והוא פנוי לשיחה, מסתבר שפספסתי בשבוע ימים את חגיגות 30 השנה לחנות, חתיכת היסטוריה של נתחי בשר בפיתה יש כאן. האיש לבבי מאד, נפתח מהר מאד לרמת המתכון המדויק וחלקי העגל המשמשים לשיפוד, אבל בי נשבעתי לשמור סוד.. עודי מנדנד האיש דבק במלאכת ההרכבה בשעה שאשתו מסדרת מנקה מבריקה ומארגנת את המקום לקראת פתיחה, מגוון מצומצם וטרי של תוספות לוקח את מקומו על פס הסרביס המצוחצח.

כאן אין בשר הודו, כאן אין חומרי גלם זולים, אנחנו בסרט אחר. שיפוד השווארמה המקבל אט אט צורה למול עיני מורכב מרצועות בשר עגל טרי, משובץ בשומן טלה (במינון נמוך) ובשכבות דקות של בשר עגל טחון מתובל. אין בחבילה הזו תבלינים זועקים, בטח לא חוויאג’ צהוב זרחן כמקובל במקומותנו, אין בחבילה הזו עודף טעמי כבש כבדים ומשתלטים, הקומבינציה כאן היא חלק מהסוד, רק חלק. מורד הדגיש בפני שוב ושוב ושוב שמדובר בבשר מקומי טרי בלבד ובשום פנים ואופן הוא איננו עושה שימוש בבשר קפוא שמרקמו וטעמו שונים.

שווארמה מורד כארם
שווארמה מורד כארם
שווארמה מורד כארם

השעה 11:00 וכמו שעון שווצרי בדיוק בשעה העגולה ראה זה פלא צצים ומופיעים להם גרגרני הסביבה בחנות. זה השלב שחלקו השני של הסוד נגלה לעיננו. מורד מסדר על קערת הניקוז בתחתית השיפוד פרוסות עגבניה טריה ובצל בסומק, אלו נצלים במקביל לבשר, ברגע הנכון מורד מגלף (בסכין בלבד ולא במכונת התספורת שתפסה פה לאחרונה כל חלקה טובה) במיומנות רצועות דקיקות של בשר מהשיפוד, ומוריד את הבשר שגולף לקערת הניקוד שבתחתית עם העגבניות והבצל, הוא עובר בסכין על התערובת שנוצרה למטה וקוצץ אותה היטב. תערובת הבשרים עם העגבניות והבצל, נצלים יחדיו בחלק התחתון וסופגים טעמים אחד מהשני, זו למעשה הקומבינציה שנכנסת לתוך הפיתה שלך כשמורד משחיל לתוכה את הנס הזה ששוכב לו בקערת הניקוז התחתונה.

סידור המנה מקדש את הטכניקה המשמרת את עיקרון “לטעום מהכל בכל ביס”, מתחיל בריפוד הפיתה הבשרנית בטחינה, פרוסה אחת של עגבניה בלאדי ענקית בגודל של כל הפיתה נכנסת כשלב שני (וברור שהיא תשתלב בכל ביס), ולסירוגין תערובת הבשר, מעט סלט וטחינה. לבסוף עיטור פטרוזיליה והאושר הזה בא אליך.

יקירים זה טעים הדבר הזה, כל כך רחוק משווארמות ההודו הנפוצות במקומותנו, אתה אוכל נתחי עגל שלגמרי נדמים כחתיכות אנטרקוט בפיתה. תערובת הבשר עדינה והתיבול עדין וענוג, עסיסי מאד, אין כאן יותר מדי משום דבר, מנה מאוזנת להפליא, ביס ועוד ביס וכל מה שמורד סיפר מתורגם ממילים לטעמים, לגמרי מרגישים ומבינים מהי איכות ועד כמה עונג היא מסבה לך.

שווארמה מורד כארם
שווארמה מורד כארם
שווארמה מורד כארם

סיכום. אחת ממנות השווארמה הטובות ביותר בישראל. מוצר שונה מזה שהתרגלנו אליו, איכות איכות איכות. 38 שקלים למנת שווארמה איננו מחיר זול, אבל אם נקח בנצ’מארק הוא זהה במדויק למחיר מנת שווארמה מזן דומה של בינו (ד”ר שקשוקה) בהיכל השווארמה החדש שלו ברח’ רוטשילד בתל אביב (38 ש”ח). אם אתם באזור כביש עכו צפת, שווה סטייה קטנה כדי לטעום מהמופלא הזה.

שווארמה מורד כארם, הרחוב הראשי, כפר יאסיף.

שווארמה מורד כארם

Comments

comments

שווארמה
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן
ברחבי הארץ

עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן

16/10/2019 11:48

הפתעת השנה עבורי היא פטיסרי עלום המסתתר אי שם במרכזו של קיבוץ עברון הסמוך לנהריה, פעמיים ביקרתי, ללא ספק

חיפה | תלפיות, מסעדת שוק
ברחבי הארץ

חיפה | תלפיות, מסעדת שוק

16/10/2019 06:58

בעיבורו של שוק תלפיות הישן של העיר חיפה, התמקמה לה חמארת שוק המתמחה בדגים שאיכות וטריות חומרי הגלם בה היא

עכו | מסעדת אורי בורי ומלון האפנדי
ברחבי הארץ

עכו | מסעדת אורי בורי ומלון האפנדי

18/08/2019 15:00

החלטנו לצאת לחופשה קולינרית בגליל המערבי, התמקמנו במלון הבוטיק האפנדי שבעכו העתיקה, והתמסרנו לארוחותיו של אורי-בורי. חזרנו עם מסקנות..

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

ה-מתכון למרק הבורשט האגדי של סבתא לנה, בביו שלי תמצאו קישור לאתרים שלי, ובבלוג אנטון-צ'ילי ימצא המתכון. תהנו, זה שווה במיוחד.
כשאגדל אהיה בורקס כשאגדל אהיה בורקס
מנקיש ג'יבנה | מאפה דמוי פוקצ'ה עם אחוז סמלי של קמח מלא וגבינת ג'יבנה ערבית מושרית לדילול מליחות, ובתוספת עלי אורגנו גינה טרי
מחמצת כפרי צרפתי קלאסי מחמצת כפרי צרפתי קלאסי
ענווה פשטות מינימליזם ענווה פשטות מינימליזם
Tom Kha is in the house Tom Kha is in the house
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהברווזבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהייןירושליםלחםמישלןסו וידפסטהפריזצרפתתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
אילת | לוויתן, רגשות מעורבים
כשיש משמשים עושים ריבה
קרם דה קסיס, הדבר האמיתי
שוקרוט | קדירת הקסמים מאלזס
רומא |  Franchi מעדניית חובה
כרוב מטורף
המכשיר המוביל בעולם לבישול בוואקום
לחמעג’ון הבית שלי
חוויית השרקוטרי האולטימטיבית
דוק | הפער שבין הטעם לחוויה
ספר הוויסקי  |  ספר חובה לחובבי משקה האלים
Chef’s table | תכנית האוכל הטובה ביותר בטלוויזיה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס