Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
ברחבי הארץ

ירושלים | אישטבח, ישתבח שמו

20/09/2017

אתנחתא מסוג אחר בשוק מחניודה, משהו שבין ארוחה לנישנוש, שווה בדיקה.

שיתוף:

כמה נאיבי היתה זו הכניסה בצעד בטוח למסעדת “מחניודה” של גרנית בשעה 18:00 באמונה מופרכת שכך סתם ללא הזמנה יש שמץ של סיכוי שימצא לי מקום פנוי מעכשיו לעכשיו..

הודנו למארחת על ההצעה להכנס לווייטינג ליסט שמגבה ביטולי רגע אחרון והסתובבנו לאחור, רק כדי להבחין שממש בצד השני של הכביש שוכן בית האוכל המכנה עצמו “אישטבח” המציע סוג של מאפה בשרי המזכיר חצ’אפורי בצורתו ומכיל סוגי בשרים לבחירה. מפרט שאיננו ממש ארוחה אבל מרגיש משמעותי יותר מפיתה בעמידה.

נכנסנו.

אישטבח
אישטבח

קצת המולה של הרבה מאד אנשי צוות צעירים, עשר דקות ישיבה על הבר במקום כמעט ריק (18:00 שעה שבין לבין) ואילו לא ביקשנו הרי ששירות לא קיבלנו. חלל גדול המתפאר בטאבון ענק בו עוברים כל המאפים המוגשים במקום. כאן מתמחים במאפה פריך כורדי-סורי העונה לשם “שמבורכ” הממולא בסוגים שונים של בשרים, כשברמת העיקרון מדובר בבשרים מסוגים שונים שמרביתם בושלו בבישול ארוך, עם רטבים וצירופי טעמים שונים, הבשרים עצמם מפוררים לסיבי בשר בתוך המאפה. (צלעות צלויות, בריסקט מבושל בבירה, אסדו בציר, צ’וריסו מעושן, חזה עוף במרינדה אסייתית, בשר ראש בציר עם פלפלצ’ומה, בשר טחון ראס אל חנות, תבשיל לשון ומנה צמחונית במילוי בטטות ועדשים).

בהמלצת המלצר הלכנו על מילוי בשר ראש פיקנטי מבושל בציר בקר עם פלפלצ’ומה. ראש הוא הכינוי הישראלי לבשר לחי בקר, נתח שמרבית הישראלים לא קונים ולא מכירים, אחד מנתחי הבקר הזולים ביותר הנמכרים במקומותנו, שבטיפול נכון הופך למעדן, ממש פיספוס של 90% מהבשלנים שפשוט מעולם לא ניסו. (בהזדמנות נעלה לכאן מתכון).  לשאלתי על תוספות נענתי כי המנה מגיעה עם מבחר סלטים.

אישטבח

לאחר המתנה של כעשר דקות הוגשה המנה, מאפה קומפקטי הגדוש בבשר. נפתח ונאמר שגודל המנה קטן מדי ביחס למחירה (54 שקלים) כמו גם קטן מדי אם המטרה היא לשבוע מהמנה הזו כחלופה לארוחה.

אם נשים זאת לרגע בצד, המאפה טעים מאד, ממש נהניתי מכל ביס, הבצק פריך וקראנצ’י, דק במידה המדויקת שראוי שיהיה, מספיק חזק כדי להחזיק את התכולה הכבדה והרטובה, המילוי הסתבר כהמלצה מנצחת, בשר לחי מפורר לסיבים שבושל כהלכה (נדרשות לפחות חמש שעות בישול כדי להגיע למרקם כזה), סיבי הבשר הכילו את הירקות שהתבשלו עמו, עסיס הרוטב הפיקנטי היה טעים ומדויק, לא חריף מדי, לא עמוס בטעמים זרים ונוגדים, נתן את הבמה הראויה לבשר ולטעמיו, בסיומת מורגש הג’לטין שקיים תמיד בבשר ראש, לא יותר מדי, במידה, הנאה רבה בכל ביס. הבעיה שהטעים הזה נגמר מהר, מהר מדי.

אישטבח
אישטבח
אישטבח

נציין שבהגיע המנה התאכזבתי למול הבטחת המלצר “זה מוגש עם סלטים”, הבטחה שקיבלה חיזוק מהאמור בתפריט שעל הקיר “מוגש עם מבחר תוספות”.. אלא שהתוספות \ סלטים הסתברו כשלוש פינכנות זערוריות שהכילו מעט זיתים, כף טחינה וכף מטבוחה. צר לי אבל עוררתם ציפיות אחרות.

הזיתים היו עמוסים בטעמי חוויאג’ רע ולא אכילים, הטחינה טובה והמטבוחה נייטרלית. שום דבר לעוף ממנו.

אישטבח

סיכום. מאפה בשר מעולה, אתם תהנו ממנו. שמבורכ עם בשר ראש מומלץ בחום.

המנה מתומחרת גבוה מדי. ראוי לשפר את איכות התוספות ולהתאים את תכולתן להגדרות התפריט והסברי המלצרים.

 

אישטבח, השקמה פינת בית יעקב 1, ירושלים

Comments

comments

ירושלים מאפה
« פוסט קודם
פוסט הבא »

5 תגובות

  1. יעל הגב 09/10/2020 בשעה 09:47

    האם אפשר לקבל את המתכון של הבצק עם אסאדו שהיו הראתם בטלוויזיה בערוץ 12 אני מהצפון
    תודה מראש

    • Anton Chili הגב 11/10/2020 בשעה 07:32

      הי יעל, אין לי מושג על מה את מדברת, הבלוג לא הופיע בטלויזיה

  2. עופר הגב 15/01/2020 בשעה 05:50

    הקבב הסורי טעים, משובח, שירות טוב ויעיל,

    סלטים/תוספות ..מעט מידי , יש מקום דחוף לשיפור אל מול המחיר שאינו זול.

    סה”כ חוויה טעימה .

  3. כתבה ממורמרת הגב 12/07/2019 בשעה 13:52

    סוף הדרך של מקום

  4. איתיאל סבג הגב 06/01/2018 בשעה 19:17

    טעים מאד אוכל איכותי
    בשר משובח אווירה מצוינת
    שווה לכל כיס

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן
ברחבי הארץ

עברון | קורון פטיסרי, צרפת כאן

16/10/2019 11:48

הפתעת השנה עבורי היא פטיסרי עלום המסתתר אי שם במרכזו של קיבוץ עברון הסמוך לנהריה, פעמיים ביקרתי, ללא ספק

חיפה | תלפיות, מסעדת שוק
ברחבי הארץ

חיפה | תלפיות, מסעדת שוק

16/10/2019 06:58

בעיבורו של שוק תלפיות הישן של העיר חיפה, התמקמה לה חמארת שוק המתמחה בדגים שאיכות וטריות חומרי הגלם בה היא

עכו | מסעדת אורי בורי ומלון האפנדי
ברחבי הארץ

עכו | מסעדת אורי בורי ומלון האפנדי

18/08/2019 15:00

החלטנו לצאת לחופשה קולינרית בגליל המערבי, התמקמנו במלון הבוטיק האפנדי שבעכו העתיקה, והתמסרנו לארוחותיו של אורי-בורי. חזרנו עם מסקנות..

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

מפרום של שבת מפרום של שבת
מטבוחה נקודה מטבוחה נקודה
כנאפה ביתית חמה היא קינוח שאתה מתגעגע אליו בפריז
לחי טבחה בלסילק שבע שעות לקוסקוס של צהרי שבת
Instagram post 17861052752370023 Instagram post 17861052752370023
Instagram post 17872201091188889 Instagram post 17872201091188889
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
ריזוטו עגבניות | סעיף חובה ברזומה שלך
משק ברזילאי  |  בוקר טבעוני שמחייך לך את היום
פאי רועים טורבו
איך להביא גבינות מחו”ל
ריזוטו קרבונרה
עכו | חומוס סעיד, הקאפ אוף טי שלי..
סופסוף גם אתם תדעו להכין משקה שוקולה-שו
סחוג של בית
הקרם דה לה קרם
סנטה קתרינה | אחת הטעימות בתל אביב
בלוגי האוכל המובילים בעולם
ברד פודינג מפנק
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס