Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
יצרנים

המאירי | היהלום מצפת

03/02/2018

המחלבה הראשונה בארץ ישראל פועלת כיצרן בוטיק קטן וייחודי המתעקש להפיק גבינה אחת ויחידה שאין שני לה.

שיתוף:

את הכתבה הזו בחרתי לכתוב כדי לחשוף את מי מכם שטרם זכה להכיר לגבינה הבולגרית של המאירי, אחת הגבינות הטובות ביותר המיוצרות בישראל. נסעתי לצפת כדי לראות ולראיין..

בשנת 1840 הקים מאיר ארזוני (המאירי) את המחלבה הראשונה בארץ ישראל,  בעיר העתיקה בצפת. ניהול המחלבה עובר מדור לדור במשפחה ולמעשה מיום הקמתה היא מייצרת גבינות מחלב צאן בשיטה ידנית מסורתית, אותן גבינות, אותם מתכונים, אותן שיטות מיום הקמתה ועד היום.

בחמש עשרה השנים האחרונות מנהל את המחלבה יניב המאירי, דור שישי למייסד, ולמרות הוותק הרב מקפידים פה על פעילות ארטיזנית באיכויות שאינן דומות למקובל בארץ לגבינות מהסוג הזה. זו מחלבת בוטיק לכל דבר, המקבלת חלב צאן רק יום אחד בשבוע, ומייצרת גבינות רק באותו היום, יום חמישי בשבוע. אין מיכון בתהליך, הכל נעשה בעבודת יד אוהבת ומסורה. המחלבה שמרנית במגוון הגבינות שלה, מיום הווסדה ייצרו בה לאורך הדרך רק שלושה סוגי גבינות, גבינת ה”ברינזה-בולגרית” המוכרת הנפוצה והאהובה שהפכה למוצר הדגל של המחלבה ונמכרת בכל רחבי הארץ, גבינה צפתית קשה ומלוחה המשמשת בעיקר לגירור המיוצרת בכמויות קטנות מאד ונמכרת במחלבה עצמה בלבד, ובעבר יוצרה במחלבה גם גבינת קשקוול שכבר איננה עמנו עוד.

למעשה הגבינה המזוהה עם המחלבה ומהווה כיום 95% מהייצור במחלבה היא גבינת הברינזה-בולגרית של המאירי, גבינה מדהימה, עזת טעמים ובד בבד עדינה עם מרקם קרמי וטעם שמימי שלא ניתן להסביר למי שלא טעם, 20% שומן שמרגישים בפה כמו 40% שומן, קטיפתית ומלטפת עם מליחות מדויקת ומורכבות של עומק טעמים, גבינה ייחודית מאד שההשקעה הרבה בה מורגשת היטב. טובי המסעדות בארץ משתמשות בגבינה הזו למנות דגל שלהם. אחת הגבינות היקרות בארץ ואחת הגבינות הקשות להשגה בארץ, נמכרת במקומות ספציפיים בלבד.

גבינות המאירי

גבינת הברינזה-בולגרית מיוצרת כאמור בעבודת יד מלאה לאורך כל התהליך, מטופלת ידנית קוביה קוביה, נארזת בפחים קטנים ומאוחסנת להתיישנות\הבשלה של שנה שלמה במחלבה!! מה שמסתבר נחוץ על מנת לגבש את עומק הטעמים העז שבגבינה הזו וכנראה גם את הייחוד והאיכויות שלה. מעבר לכך זמן המדף של הגבינה הנו כשלוש שנים בפחים. מדובר בייחודיות בנוף המקומי בו גבינות מלוחות נמכרות צעירות מאד, אין אף מחלבה שאני מכיר שמיישנת גבינה בולגרית שנה לפני מכירה. הייצור בכמויות כה קטנות נותן במה להקפדה גבוהה מאד בתהליך הייצור, תשומת לב ואהבה לכל חריץ גבינה, כמובן שלתהליך הייצור הידני והמוקפד ולמשך היישון יש היבטים של עלויות שבאים בין השאר לביטוי במחיר הגבוה מאד של המוצר הסופי.

הגבינה מתיישנת בפחים המכילים תשע קוביות גבינה עם מי תמלחת וללא חשיפה לאוויר, הגבינה עצמה עוברת בתוך הפחים תהליך מורכב של הבשלה ברמות רכות וספיגת מים משתנות לאורך הדרך. הפחים משווקים לחנויות ואת הגבינה הלקוח רוכש כקוביה במשקל.

ביום ייצור המחלבה קולטת אלפיים ליטר חלב צאן ומייצרת ממנו כחמש מאות קילו גבינת ברינזה-בולגרית (יחסי התפוקה של הצפתית נמוכים יותר). סה”כ המחלבה מייצרת כעשרה טון גבינה בשנה, שזו כמות קטנה מאד עבור מחלבה.

גבינות המאירי
גבינות המאירי

גבינת הברינזה-בולגרית של המאירי משווקת בכל הארץ על ידי “חיים רפאל” המוכר אותה גם בחנותו ברחוב לוינסקי בתלביב. את הגבינה ניתן למצוא במספר מצומצם של מעדניות ומחירה גבוה מאד, בהחלט לא גבינה לכל יום ולכל מטרה, גבינת הבולגרית של המאירי היא אחת הגבינות הטובות ביותר המיוצרות בישראל, אין דומה לה בז’אנר, והאיכויות שלה יותירו אותך בפה פתוח,  זהו מעדן אמיתי שחובה על כל פודי לטעום, וראוי להשתמש בו במשורה, אני ממליץ בחום להשתמש בגבינה הזו למילוי רביולים מטורפים, לכריכי על מושקעים במיוחד, ולכל הקשור באנשים החשובים לכם במיוחד. אומר מראש, זו גבינה יקרה, מאאאד יקרה, אבל תנסו לפחות פעם אחת, אתם חייבים את זה לעצמכם.

למעוניינים יניב מבצע סיורים מודרכים במרכז המבקרים של המחלבה בעיר העתיקה בצפת, ליצירת קשר כנסו לאתר המחלבה.

גבינות המאירי

Comments

comments

גבינה צפת
« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. שמחה ברקי הגב 14/10/2020 בשעה 11:50

    מחיר 130 שח לק”ג בסווידאן חיפה

  2. יוסי הגב 13/05/2020 בשעה 10:55

    גבינה מאד מלוחה 160 שח לקילו לא מוצדק

  3. יוסי הגב 13/05/2020 בשעה 10:54

    גבינה מאד מלווה 160 שח לקילו לא מוצדק

  4. לירון הגב 04/05/2020 בשעה 17:41

    היום שילמתי 600 שח לקג בולגרית המאירי.גניבה לאור היום.אין שום הצדקה,למרות שהגבינה פצצה

    • Anton Chili הגב 18/05/2020 בשעה 06:51

      נראה לי ששגית בהקלדת המספר

  5. מזל אסרף הגב 13/08/2019 בשעה 12:47

    ניתן להשיג את גבינת המאירי במודיעין?

    • Anton Chili הגב 15/08/2019 בשעה 09:16

      את מוזמנת להתקשר למחלבה ולשאול

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
יוליוס | מזקקת ארטיזן גלילית
יצרנים

יוליוס | מזקקת ארטיזן גלילית

02/09/2019 23:59

אי שם בהור ההר, בינות לעצים, למול נוף הים הפרוש לרגליך ולאוויר ההרים המנקה את ריאותיך, חבויה לה מזקקה הבוטיק

מלכה | בירת בוטיק גלילית
יצרנים

מלכה | בירת בוטיק גלילית

11/07/2019 14:46

נסענו לפגוש את מייסדי מבשלת בירת הבוטיק מלכה, ונוכחנו עד כמה חשובה אהבה לדבר כדי להפיק בירה משובחת בעבודת יד.

טבית צמחוני מדהים | בריאלה
יצרנים

טבית צמחוני מדהים | בריאלה

26/10/2018 17:32

לא יאומן אבל אפשר להכין טבית צמחוני מטריף | אוכל מוכן בישראל מזוהה במרבית המקרים עם ליין הסעדה

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

עז אוכלת עלה גפן עז אוכלת עלה גפן
פאני-פורי הוא ביצת הקינדר של המבוגרים
ניוקי אה לה רומאנה ניוקי אה לה רומאנה
אחד הקינוחים הכי טעימים בפר אחד הקינוחים הכי טעימים בפריז  La Meringaie
שכבת מרנג מתפצחת ורכה בו זמנית, קרם ופירות טריים, הטייקאוף האולטימטיבי על פבלובה.
אתם חייבים.ות
אחת המסעדות האהובות עלי בפר אחת המסעדות האהובות עלי בפריז.
Verjus, 52 Rue de Richelieu, arr 1, Paris.
פרחי זוקיני ממולאים בקרם פו פרחי זוקיני ממולאים בקרם פולנטה וכמהין, מחווה לאסף גרניט שקיבל היום כוכב מישלן במסעדת שבור בפריז. 
מברוק
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
יוליוס | מזקקת ארטיזן גלילית
דנון | ללמוד בישול בצרפת בלי לצאת מהארץ
Thyme אפליקציית חובה לבשלנים
קפה עם סוד
פריז | ארוחה על פסגת העולם אצל פייר גנייר
קציצות דגים ושרימפס ברוטב לילי
פרח המלח, אוצר שנשמר לעד
עוף בסיידר ושמנת  |  מתכון חובה
אחת מפצצות האירוח אם לא ה..
אז מי אתה Anton Chili?…
חיפה | תלפיות, מסעדת שוק
חידון פרס למנויים בלבד – סדנאות נקניקיות
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס