Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
Anton Chili
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
  • בית
  • אודות
  • דעה
  • מסעדות
    • שכונתיות
    • גורמה
    • ברחבי הארץ
    • בתי קפה וברים
  • חו”ל
  • מתכונים
    • אפייה
    • מושקע
    • מהיר
    • משקה
    • מתוק
    • רעיונות
  • קניות
    • מוצרים
    • ציוד
    • חנויות
    • ארועים
  • טיפים
  • יצרנים
  • מדיה
    • ספרים
    • אפליקציות
    • בלוגים ואתרים
    • YouTube
    • טלוויזיה
  • צור קשר
חו"ל

צרפת | החביתה היקרה בתבל

21/08/2018

בחייכם לא ראיתם תהליך הכנה שכזה לחביתה, בחייכם לא שילמתם מחיר שכזה לחביתה, חוויה והזייה בחבילה אחת.

שיתוף:

לפעמים קורה הרגע הזה שאתה כל כך מתפעל ממשהו, מוקסם, מהופנט ושבוי בקסמו.. ששכחת לבדוק כמה עולה כשמיהרת להזמין  🙂  וכך נתוודענו לחווית האקסטרים של שבוע טיול קולינרי ברחבי חבל בריטני שבמערב צרפת, הפרטים מיד..

מון סאן מישל

על קו חוף האטלנטיק הצרפתי בגבול שבין חבל נורמנדי לבריטני ניצב בגאון חצי האי Mont Saint Michel כפנינת תיירות מדהימה וכנקודה השנייה בגודלה בצרפת בהיקף התיירים המבקרים בה לאחר מגדל אייפל. ללא ספק מקום ייחודי שסיפור הגאות והשפל לצד המראה יוצא הדופן של ההר והכנסיה בלב ים הפכו אותו למוקד עלייה לרגל ולמקום צפוף עד כדי להתפקע לתייר באזור. המקום קטן וכתיירותי להתפקע אתה לא ממש מצפה לאטרקציות קולינריות אלא יותר חושש ממלכודות תיירים, ובכל זאת תרתי וחיפשתי וראיתי ביותר מבלוג אחד את דבר קיומה של מסעדת La Mere Poulard כאייקון היסטורי של המקום, נקודה קולינרית שידעה גדולי עולם ושיש בה משהו מעניין הקשור בחביתה יוצאת דופן. סימנתי במפה וזכרתי לבקר.

למסעדה אתה נכנס דרך מעבר שבו האטרציה פועלת, גריל פחמים ענק שבו מתבשלות החביתות. אתה נעצר נדהם מהמראה ומצטרף לכמה עשרות מבקרים שפשוט עומדים שם פעורי פה מביטים בתהליך הכל כך ייחודי הזה.

בסגנון המזכיר את מתכון ה”סופלה אומלט” הקלאסי עסקינן בתערובת ביצים ושמנת המוקצפת ארוכות במטרף ידני, התערובת התפוחה מאאאד נוצקת למחבת ברזל ייחודית ומיטגנת על מצע חמאה בתוך גריל עצים, בתחילה קרוב לאש לצריבה ראשונית ולאחר מכן באמצעות מדרגות ועזרים מחבתות הברזל בעלות הידיות הארוכות הללו מורמות למרחק מהאש על מנת לאפשר אפייה איטית ואפקטיבית של החביתות בחום נמוך. אתה מביט מהופנט מהחיזיון וסקרן מאד איך מרגיש בפה הדבר המיוחד הזה, זו ההתמחות של המקום מזה 130 שנה!!

קירות המסעדה מרוצפות בתמונות של גדולי עולם שאכלו במסעדה הזו לאורך דרכה, פוליטיקאים, אמנים וידוענים מכל הסוגים, מכל הזמנים ומכל קצוות תבל, החל ממרגרט תאצ’ר, וודי אלן ומוכרים רבים אחרים.

אתה מתיישב, מקבל תפריט, תפריט שיש בו שלל גדול של מאכלים, מנות ראשונות, עיקריות ואחרונות, אבל אתה שוכח ורואה רק מקטע אחד בתפריט, זה של החביתות, כי אתה מהופנט ושום דבר אחר לא מעניין אותך כרגע, אתה חייב להבין איך הדבר המטורף הזה מרגיש בפה. גם המחיר שקוף וכלל אינך רואה אותו, אתה רק מדמיין את המפלצת החלבונית הזו בפיך והשאר לא משנה.

בחרנו חביתה אחת עם צדפות קוקי סאן ז’אק צלויות וחביתה שניה עם בייקון ותפוחי אדמה צלויים.

אז מה בצלחת.. אכן סוג של סופלה אומלט, מרשים מאד בגודלו ובמראהו, תפוח מאאאאד, עד כדי כך תפוח שאומר שלטעמנו תפוח מדי! כלומר אתה ממש חש שאתה אוכל אוויר יותר מאוכל, תחושה של קצף בפה ולא חביתה, כמעט ואין מוצק בפה, ללא ספק תחושה שונה ומיוחדת אבל חסרה לטעמי. ללא ספק טכניקת הההכנה מיוחדת ומקנה ניחוח מעושן של עצי מדורה שנלווה לאומלט. התוספות מוגשות בצד, במקרה של הבייקון הוגש משהו הדומה לחמון קר ולא ביקון ולא קשור בשום צורה לחביתה, בשר קר נוקשה מלוח ולא טעים שלא ממש ניתן לשלב אותו במנה, צירוף שגוי ולא נכון. במקרה השני מנה חמה של קוקי סאן ז’אק שנצרבו על פלנצ’ה ובושלו בשמנת עם הרבה כשרה, טעים וניתן לשילוב בחביתה, אולם מעשית אם תעשה זאת תפרק את החביתה שכולה אוויר, סביר להניח שזה הרעיון להגשת התוספת בנפרד.

שורה תחתונה, החביתה בעלת טעם ייחודי וחביב, מרקם קצפי שמרגיש 90% אוויר שלא אהבנו, התוספות לא התחברו בשום צורה לחביתה. מבחינתי הרעיון מרתק אבל לביצוע לא התחברנו.

סיכום | מאד מיוחד, מאד שונה, אבל לא אהבנו את תחושת הקצף בפה במקום אוכל, סוג של לאכול אוויר עדין ושמימי. התוספות לא התחברו ותוספת “הבייקון” היתה לא מתאימה לחלוטין.

ואז הגענו לפאנץ’.. 34 אירו לחביתה עם בייקון, 38 אירו לחביתה עם סאן ז’אק, צלחת חביתה ממוצעת עולה כאן מעל 150 שקלים!!  פרט קטן שלא ראיתי כשמיהרתי להזמין בהתלהבות. אני בתחושה שזו לחלוטין החביתה היקרה ביותר בעולם כולו.

חוויית אסקטרים, חובה לבוא ולצפות בתהליך ההכנה הפתוח לקהל למבקרים בהר, להכנס ולהזמין חביתות רק למי שחש חובה להתנסות בלבד. ונודה על האמת, למעט טארט טאטן שלא עפנו עליו יש כאן תפריט עשיר שלא ניסיתי, אולי שם נחבאת הפואנטה, בסופו של דבר משהו הביא לכאן את סלבז מכל העולם.

Comments

comments

ביצים צרפת
« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגב 20/09/2018 בשעה 21:04

    בהחלט מפתח את הדימיון

    • Anton Chili הגב 20/09/2018 בשעה 21:44

      🙂

  2. אתי הגב 22/08/2018 בשעה 08:59

    אכן צודק!
    בבקורינו האחרון בחבל נורמנדי.
    ראינו את המסעדה היה תור אנשים ארוך בחוץ. כמובן הסתקרנו נגשנו לראות.
    אומרים שהסבלנות משתלמת במקרה זה הסקרנות השתלמה.לא היינו רעבים אבל המראה והריח נשאבנו פנימה 😋כל בייס תענוג.
    המלצה מעולה תודה😊

    • Anton Chili הגב 22/08/2018 בשעה 09:25

      🙂

השארת תגובה

ביטול

אולי יעניין אותך
ברצלונה | Tickets לונה פארק קולינרי
חו"ל

ברצלונה | Tickets לונה פארק קולינרי

27/11/2019 15:43

חוויית האוכל החזקה בחיי. נקודה.

ברצלונה | Enigma מסע מולקולרי בחלום
חו"ל

ברצלונה | Enigma מסע מולקולרי בחלום

26/11/2019 21:17

חוויה רב חושית מעלפת במסעדת הדגל של ממציא המטבח המולקולרי אלברט אדריאה בברצלונה

פריז | החנות השווה ביותר לציוד בישול
חו"ל

פריז | החנות השווה ביותר לציוד בישול

05/03/2019 15:36

במרכז פריז מסתתרת לה חנות עתיקה בת 200 שנה שהזמן עצר בה מלכת, קסם מכשף את הנכנסים המפשפשים ורוכשים מהמיטב

הצטרפות ורישום

להרשם לקבלת עדכונים במייל

פרטיותך תישמר בקפידה
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact


אודות


שנים של אהבה ותשוקה לעולם הקולינרי מגולמים בבלוג אוכל ייחודי ובלתי תלוי זה, המקבץ מגוון רחב של נישות הנוגעות לכולנו אוהבי האוכל, בארץ ובעולם.
--
כמה מילים אודותי ואודות מדיניות הבלוג..

פייסבוק
‏Anton Chili בלוג אוכל‏
אינסטגרם

hungryparis_com

מפרום של שבת מפרום של שבת
מטבוחה נקודה מטבוחה נקודה
כנאפה ביתית חמה היא קינוח שאתה מתגעגע אליו בפריז
לחי טבחה בלסילק שבע שעות לקוסקוס של צהרי שבת
Instagram post 17861052752370023 Instagram post 17861052752370023
Instagram post 17872201091188889 Instagram post 17872201091188889
Follow on Instagram
יוטיוב
פוסטים נבחרים
הכל על בישול בוואקום  |  Sous Vide
מושקע

הכל על בישול בוואקום | Sous Vide

Anton Chili
אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)
ספרים

אוכל צרפתי קלאסי במיטבו (אנגלית)

Anton Chili
ציוד לאפיית לחם
ציוד

ציוד לאפיית לחם

Anton Chili
“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)
ספרים

“ספר הבישול הטוב בעולם” (אנגלית)

Anton Chili
איטליהאיטלקיאלכוהולבלגיהבריסלבשרגבינהדגיםוואקוםטוסקנהירושליםלחםמישלןסו וידעוףפסטהפריזצרפתקורסתל אביב
  • דף בית
  • אודות
  • מתכונים
  • יצרנים
  • מסעדות
  • דעה
  • קניות
  • טיפים
  • מדיה
  • חו”ל
  • צור קשר
  • מדיניות

להרשם לקבלת עדכונים חודשיים

פרטיותך תישמר בקפידה
גורדון רמזי אצלך במטבח (אנגלית)
משמרות | אלחנן, לחם, הכי לחם שיש
דנון | ללמוד בישול בצרפת בלי לצאת מהארץ
ביף בורגיניון | קלאסיקה של המטבח הצרפתי
פריז | L’ami Jean המסעדה שלי בעיר
EATER מגזין אוכל מעולה
תיבול סודי לדג בגריל
פוקצ’ות וג’בטות ממולאות שלא ניתן לעמוד בפניהן
אילנ’ס | חליטת קפה קרה, אופציה איכותית של קיץ
Thyme אפליקציית חובה לבשלנים
ג’סמינו | אוכל רחוב מהטובים בישראל
פרח המלח, אוצר שנשמר לעד
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Contact
Developed by GreenCode.co.il
Design by Multilena.com
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס