רן ורדי על קולינריה צרפתית ומעבר

הבסטה | אתנחתא של טעמים ביום שוק

מיקום בלב השוק, תמחור יקר, לוק חסר עיצוב, חומרי גלם משובחים, בישול עילי | צירוף קשה שהפך למוסד במונחים מקומיים.
מסעדת הבסטה

הבסטה | אתנחתא של טעמים ביום שוק

מיקום בלב השוק, תמחור יקר, לוק חסר עיצוב, חומרי גלם משובחים, בישול עילי | צירוף קשה שהפך למוסד במונחים מקומיים.
מסעדת הבסטה

עשור של שרידות במציאות המסעדנות המקומית הוא עילה לתחקיר עמוק מסתבר, המסעדה שהמציאה את קונספט “מסעדת שוק” בישראל חוצה את הרף הקריטי ומקבלת בענווה את התואר “מוסד” בנוף המסעדות התלביבי. קשה למצוא פודיז מקומיים שטרם אכלו ב”בסטה”, מוסד קולינרי שהפך בשנים הללו למושג נרדף בכל הקשור לחומרי גלם משובחים ולבישול איכותי בהשראה “צרפתית \ ים תיכונית”.

מסעדה שהרושם הראשון שתקבל כשתכנס בשעריה הוא של בית אוכל שכונתי, מיקום צמוד ללב שוק הכרמל ההומה, אפס קונספט עיצובי, אווירה ספרטנית, כסאות לא אחידים, סכו”ם לא אחיד, לא משהו שישרה בך תחושה שהנה הגעת למקום הנכון. אבל מסתבר שכשהאוכל מדבר, הוא חזק יותר מכל תפאורה. האוכל בבסטה משובח, יקר, אפילו יקר מאד לעיתים, אבל החיך יהנהן כשתשאל אותו לדעתו. כמו בכל מקום שמפיק אוכל תמצא מנות שיקלעו יותר או פחות לטעמך האישי, אולם כאן איש לא יזלזל בך כשהוא נוגע בסירים ועומל על המנה שלך.

“הבסטה” היא סוג של בר יין הנותן במה מרכזית לאוכל, וככזו היא מציעה תפריט יינות עשיר ביותר המנגיש כמה מאות סוגי יינות לסועדיה, אנחנו באמצעו של יום שוק, מצאנו מקום להפוגה משביעה והזמנו שתי כוסות יין ריוחה עוצמתי ובעל חותמת טעם ייחודית ללוות את תנועות הלעיסה, בחרנו לפתוח במספר מנות פתיח קלות ולקחת שתי עיקריות. 

לחם מחמצת דגנים טוב ובאגט פוליש קריספי ואיכותי ליוו את השלב הזה בארוחה בצמוד לנתח חמאה רכה. על השולחן הסתדרו להם בפריסה מלבבת צלחת קולורבי אפוי עם גבינת עיזים, מסבחה ארטישוק ירושלמי, שושקה עם גבינת טולום, קרפצ’ו בקר ואיולי חזרת.

נפתח ונאמר כבר עתה המנה שנשמעת הבנאלית מכולן היא היא מסמר הארוחה כולה, פצצה של טעמים וניצחון מוחץ על כל מה שבא לאחריו – קוביות קטנות של קולורבי אפוי טעים בטירוף שקיבל טעם חריף ושתלטן באהבה של גבינת העיזים עזת הארומות לצד גוון לימוני ואגוזי של שאר המרכיבים שבצלחת, שקדים קלויים פריכים ושמן זית טוב עטפו את כל החבילה לכלל שלמות מענגת של ממש. שאפו. מנה מנצחת לפנתיאון.

מסבחה ארטישוק ירושלמי בניחוח אגוזי עם שקדים טחונים ורצועות שעועית ירוקה מוחמצת שרועה מתגרה מעל, מנה מיוחדת וטעימה, אהבנו  |  שושקה של פלפלים קלויים הצלויים על אש עם אגוזי מלך, גבינת טולום, שום שמיר ושמן זית, מנה שדורשת תיקון לטעמי, אנמית וחסרת טעם, הגבינה לא הצליחה לתת פה את מה שביקשו ממנה  |  קרפצ’ו מסינטה בקר כבושה מעט, מנה פשוטה ונכונה שמדברת את איכויותיה בעצמה  | איולי חזרת טרי וסיבי הלם ככפפה את הסינטה הכבושה והשלים אותה למנה מושלמת.

מסעדה הבסטה
מסעדה הבסטה
מסעדה הבסטה

לעיקרות התכבדנו בשתי מנות. מנת קרעי לוקוס פריכים, הוגש עם צ’יפס פריכים בקליפתם ועם סלסת עגבניות רעננה חרפרפה וטעימה ואיולי חזרת (שוב חזרת וחבל). מנה חביבה מאד, סוג של פיש & צ’יפס פריך וטעים בוורסיה מקומית. 149 שקלים מחיר הכולל שתי מנות ראשונות בצהרי יום  |  המנה העיקרית השנייה רביולי ממולא בארטישוק ירושלמי ומוגש בחמאת עגבניות מרווה ושום. המלית הסתברה כמעולה, הארטישוק במלית מעוך גס ומורגש עם גבינת אפנזלר חריפה. מעטפת הפסטה היתה גסה מדי, עבה מדי ומבושלת פחות מדי, כן גם לחובבי האל-דנטה זה היה איטלקי מדי לנגיסה, להבא את שולי הפסטה (המאגדים שני דפים פסטה מתנשקים) יש למעוך חזק כדי שלא יתקבלו עבים מדי וכתוצאה קשים מדי לנגיסה מול שאר חלקי הרביולי שהנם דף בודד. מנה טעימה במלית וטעונת שיפור במעטפת, רוטב עדין וטוב. עוד נוסיף ונאמר שמומלץ לפרגן ללקוחות כמות נדיבה יותר בצלחת הספציפית הזו. 89 שקלים מחיר הכולל שתי מנות ראשונות בצהרי יום

ארוחה טובה שהסבה לנו הנאה והציפה זיכרון מנות עבר מפוארות שהוגשו פה ולצערי אינן עוד. כייף לגלות שהניצוץ עוד שורה פה. נשוב.

הבסטה, רחוב השומר 4, תלביב.

מסעדה הבסטה
מסעדה הבסטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לרשימת הדיוור של הבלוג, וקבלו כתבות חדשות לתיבת המייל שלכם

אולי תאהבו גם...

דילוג לתוכן